Primarii de sector s-au unit impotriva "tarului Oprescu"

Duminica, 07 Aprilie 2013, ora 17:52
3971 citiri
Primarii de sector s-au unit impotriva "tarului Oprescu"
Foto: Digi 24

Edilii celor sase sectoare au fost prezenti, duminica, la aceeasi masa pentru a anunta infiintarea Asociatiei Primarilor de Sector din Bucuresti, care va urmari o comunicare mai buna atat intre ei, cat si cu primarul general Sorin Oprescu.

Cei sase primari de sector din Bucuresti s-au aratat nemultumiti de faptul ca nu ar exista o buna comunicare cu edilul sef al Capitalei, Sorin Oprescu.

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a spus ca "tarul Bucurestiului" Sorin Oprescu s-a intalnit cu el in ultimii cinci ani doar de trei ori.

"Pohta ce am pohtit-o eu, azi s-a indeplinit. Nu dorim decat sa existe comunicare intre noi, iar apoi catre tarul Bucurestilor. Il fac tar pentru ca el ne-a facut voievozi. Dar noi suntem in jungla zi de zi, in timp ce el este in Olimp. Trebuie sa inteleaga toata lumea foarte clar ca nu am o problema personala cu domnul Oprescu ... dar in ultimii cinci ani l-am intalnit de trei ori. Imi doresc ca proiectele Sectorului 4, dar si ale celorlalte primarii sa se dezvolte eficient si durabil. Daca el ne ia din atributii, eu imi dau demisia, pentru ca nu pot promite ceva in campanie fata de oameni si sa ajung sa nu ma pot tine de cuvant. Sper ca aceasta asociatie sa fie deschizatorul unui trai mai bun al bucurestenilor", a declarat Cristian Popescu Piedone.

Primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, a spus ca, in opinia sa, miza acestei asociatii trebuie sa fie cea a lucrului de echipa, pentru o mai buna absorbtie a fondurilor europene, aratand ca, la acest moment, banii europeni sunt si trebuie sa fie in continuare o buna sursa de finantare a orasului.

Robert Negoita, initiatorul

Edilul Sectorului 3, Robert Negoita, initiatorul acestui proiect, a spus ca este "mare nevoie de normalitate" si ca, potrivit legii administratiei, o data pe luna primarul general ar trebui sa convoace primarii de sector pentru discutii, dar in anul sau de mandat nu a fost chemat niciodata de Sorin Oprescu la discutii.

Negoita a precizat ca nu intelege de ce ar trebui construite autostrazi suspendate, cand bulevarde mari din Bucuresti nu sunt inca reabilitate.

"Cineva ar trebui sa ne spuna care este de fapt strategia. Ce facem cu iluminatul public sau de ce ne trebuie autostrazi suspendate cand noi nu avem bani sa ne ocupam de bulevardele incepute pentru renovare, precum Rebreanu. Suntem aici si vreau sa fim uniti nu impotriva cuiva, fara legatura cu culoarea politica, ci tocmai pentru cetateni si pentru interesele lor", a declarat primarul Sectorului 3.

Robert Negoita a mai spus ca cei sase primari vor avea intalniri lunare pentru rezolvarea problemelor fierbinti ale Capitalei si ca il vor ruga pe Sorin Oprescu sa discute cu ei in cadrul acestei asociatii.

Chiliman, presedintele asociatiei

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat ca in primele sase luni el este presedintele acestei asociatii. Chiliman a precizat ca, potrivit regulamentului asociatiei, fiecare dintre cei sase primari va fi presedintele asociatiei, prin rotatie, la sase luni.

Andrei Chiliman a spus ca legislatia administrativa a ramas in urma dezvoltarii orasului si ca sunt numeroase chestiuni juridice care trebuie corectate.

"Simt nevoia unei colaborari mult mai stranse pe unele segmente, iar prin aceasta asociatie asta urmarim sa si facem, sa adunam specialisti si sa servim cat mai bine interesul cetatenilor care ne-au votat", a adaugat Chiliman.

Primarul Sectorului 6, Rares Manescu, a spus ca aceasta asociatie are suta la suta scop benefic pentru bucuresteni, precizand ca nu reprezinta o pozitie luata fata de o anume structura.

Rares Manescu a aratat ca la acest moment trebuie lucrat pentru absorbtia fondurilor europene intr-o cantitate cat mai mare, banii europeni fiind "cam singurii bani reali in perioada 2013-2014, ani ce vor fi grei din punct de vedere financiar".

Vanghelie: Nu se mai ajunge la cetateni

Edilul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a spus ca asociatia nu s-a constituit impotriva lui Sorin Oprescu, ci pentru rezolvarea unor probleme stringente ale Capitalei.

Vanghelie a aratat ca, in opinia sa, companii de uz public, precum RADET, Apa Nova sau RATB, nu ar trebui sa iasa de sub administrarea statului.

"In toate tarile civilizate se creaza companii precum RADET, Apa Nova sau RATB care sunt in tutela statului si care sunt impinse spre performanta", a declarat Vanghelie.

Acesta a precizat ca Sorin Oprescu trebuie sa-i vada pe cei sase primari de sectoare ca pe niste parteneri egali si, atunci cand se discuta despre Bucuresti, sa existe o voce uniforma si unanima.

"De cele mai multe ori, din cauza bataliilor politice, nu se mai ajunge la cetateni. Ma intreb ce se intampla la RADET, ce este de facut la RADET? Cum putem crea un RADET performant pentru cetateni? Eu sunt impotriva privatizarii RADET, pana si la Washington o astfel de companie este a statului. Prioritatile actuale le reprezinta RADET-ul, RATB-ul, Apa Nova. Trebuie sa cream eficienta pentru oameni", a mai aratat Vanghelie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#primari asociatie anti Oprescu, #primari sectoare asociatie , #Bucuresti