Ziare.com

Primariile, obligate sa amenajeze piste pentru biciclisti din 2008

de Bogdana Boga
Miercuri, 19 Septembrie 2007, ora 19:40

   

Primariile, obligate sa amenajeze piste pentru biciclisti din 2008
Autoritatile locale vor fi obligate ca pana la sfarsitul anului 2008 sa stabileasca conditiile de amplasare si suprafata minima a pistelor pentru biciclisti, tinandu-se cont de conditiile specifice a fiecarei localitati, numarul de locuitori si intensitatea traficului din zona.

Ministerul Mediului a propus Ministerului Lucrarilor Publice un proiect de hotarare pentru modificarea Regulamentului general de urbanism.

Astfel, Ministerul Mediului a cerut ca realizarea pistelor de ciclisti sa devina obligatorie, in prezent fiind facultativa tinandu-se cont de principiul descentralizarii si al autonomiei locale.

Modificarea din regulamentul de urbanism va stabili obligativitatea autoritatilor administratiei publice locale ca pana la sfarsitul anului viitor sa stabileasca "conditiile de amplasare, conformarea si suprafata minima obligatorie a pistelor pentru ciclisti, tinand cont de anumite criterii (conditiile specifice fiecarei localitati, de numarul de locuitori al localitatii respective, de intensitatea traficului)".

Proiectul a fost publicat pe site-ul Ministerului Mediului si este in prezent supus dezbaterii publice.

Ministrul Mediului, Attila Korodi, a anuntat la inceputul lunii iulie ca va fi elaborat un proiect de act normativ care sa stimuleze autoritatile locale sa se implice in amenajarea de piste pentru biciclete, masura ce ar incuraja transportul ecologic si ar determina reducerea emisiilor de CO2.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 600 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

piste ptr. biciclisti

Acest lucru daca se va face va fi un lucru foarte bun , de multe ori biciclisti trebuie sa mearga langa camiloane fiindca prin orasul lor trece un drum european......

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor