Profesorii ameninta cu proteste daca raman fara tichetele cadou

Miercuri, 05 Martie 2008, ora 11:22
2958 citiri
Profesorii ameninta cu proteste daca raman fara tichetele cadou

Daca Guvernul suspenda prin Ordonanta de Urgenta acordarea tichetelor cadou si a tichetelor de cresa pentru salariatii din institutiile publice, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant isi va pune in practica amenintarile si va organiza actiuni ample de protest.

"Lipsa de profesionalism, incompetenta si incapacitatea actualei puteri de a asigura o guvernare eficienta care sa conduca la o crestere economica reala determina Executivul sa adopte masuri aberante si disperate", arata FSLI in comunicatul de presa intitulat "Guvernul Tariceanu incalca, inca o data, legea", remis miercuri Ziare.com.

In acelasi document, presedintele FSLI, Aurel Cornea, precizeaza ca cele mai multe autoritati ale administratiei publice locale au prevazut, prin bugetul propriu, fonduri pentru a acorda in 2008 tichete cadou si pentru salariatii din invatamant.

"In aceste conditii, Guvernul Romaniei da dovada de lipsa de consecventa in politica de protectie sociala, ceea ce denota lipsa de profesionalism a celor care ne guverneaza. Daca doreste sa faca economie, Guvernul Tariceanu ar trebui sa reduca clientela politica angajata de actuala guvernare nejustificat, fara nicio ratiune obiectiva si care a umflat artificial aparatul birocratic din institutiile statului", mai spune Aurel Cornea.

Pentru a face economie, Guvernul intentioneaza sa elimine, pentru 2008, atat tichetele cadou si cele de cresa, cat si tichetele de masa, masura care va starni nemultumiri in randul bugetarilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce NU este bine să bei apă în timpul mesei
De ce NU este bine să bei apă în timpul mesei
Obiceiul de a servi un pahar cu apă sau oricare alt lichid în timpul mesei este dăunător digestiei și siluetei! Nutriționiștii atrag atenția că, dacă bem apa în timp ce mâncăm, ne...
Protest al angajaților Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii: ”Salvaţi Memoria, Adevărul, Viitorul!”
Protest al angajaților Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii: ”Salvaţi Memoria, Adevărul, Viitorul!”
Angajații Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) protestează public faţă de decizia politicienilor de majorare a numărului membrilor Colegiului, în contextul...
#tichet, #cadou, #masa, #cresa, #guvern, #sindicat, #protest , #Bucuresti