Ziare.com

Promisiuni pentru Bucuresti: Pasajul de la Piata Sudului - gata in aprilie, podul peste Dambovita - in august. Benzi unice pentru transportul in comun

Sambata, 18 Februarie 2017, ora 09:10

   

Promisiuni pentru Bucuresti: Pasajul de la Piata Sudului - gata in aprilie, podul peste Dambovita - in august. Benzi unice pentru transportul in comun
Lucrarile de la pasajul subteran din Piata Sudului vor fi gata in luna aprilie a acestui an, iar podul peste Dambovita, din zona de sud-est a Capitalei, va fi finalizat in august, urmand sa fie incepute lucrarile la constructia drumului care leaga podul de Soseaua Oltenitei, a declarat pentru News.ro viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu.

"In urma ultimelor discutii avute cu constructorul, acesta ne-a garantat ca in doua luni de zile este gata pasajul de la Piata Sudului. Podul peste Dambovita - anul asta, in august (...) si incepem lucrarile pentru breteaua care trebuie sa lege podul de soseaua Oltenitei", a spus viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu.

Acesta a precizat ca, in cazul podului peste Dambovita, de anul viitor circulatia in zona Vitan - Barzesti se va desfasura fara blocaje.

Constructia Pasajului Piata Sudului a inceput in primavara anului 2014 si trebuia terminata la sfarsitul anului 2015, dar, pentru ca acest lucru nu s-a intamplat, termenul a fost prelungit pana la 30 iunie 2016.

Fiindca nici acest termen nu a fost respectat, reprezentantii municipalitatii au semnat Actul Aditional la Contractul de finantare, prin care administratia este obligata sa incheie lucrarile pana in decembrie 2018.

Primarul General Gabriela Firea declara, la sfarsitul lunii octombrie, ca lucrarile de la Pasajul Piata Sudului s-ar putea incheia in primavara acestui an daca lucrurile vor decurge conform planului, termenul pe care il dadea fiind "nu mai mult de cinci-sase luni".

Investitia este de 28,3 milioane de euro, din care finantarea europeana este de 18,9 milioane de euro.

Pasajul de la Piata Sudului va avea o lungime de 356 de metri si inaltimea de cinci metri. In plus, vor fi construite pasaje pietonale care vor face legatura cu statia de metrou, iar trecerile de pietoni de la suprafata vor fi desfiintate.

In ceea ce priveste podul peste Dambovita, lucrarile ar fi trebuit incheiate inca din 2013, termenul fiind, apoi, amanat pana la sfarsitul anului 2015, din cauza unui blocaj aparut prin neaprobarea de catre consilierii generali a unor exproprieri.

Proiectul, in valoare de aproximativ 80 de milioane de euro, presupune construirea unui pod peste raul Dambovita la intersectia bulevardului Nicolae Grigorescu cu Splai Dudescu.

Benzi unice de circulatie pentru autobuze si tramvaie

De asemenea, municipalitatea va propune aprobarii in Comisia Tehnica de Circulatie a unor benzi unice pentru transportul public pe traseul care leaga Piata Presei Libere de Piata Dorobanti, respectiv pe bulevardul Kiseleff, bulevardul Maresal Prezan si Calea Dorobanti. Primaria Capitalei analizeaza alte 29 de trasee pe care ar putea fi trasate benzi unice pentru autobuz si troleibuz si 11 trasee doar pentru tramvaie.

Noile artere care vor avea benzi unice pentru transportul public au fost stabilite in aceasta saptamana de specialistii municipalitatii si reprezentantii Regiei Autonome de Transport Bucuresti, potrivit Primariei Capitalei.

Alte 29 de trasee pe care ar putea fi trasate benzi unice pentru autobuz si troleibuz si 11 trasee pe care ar putea circula doar tramvaie sunt in analiza municipalitatii.

In Capitala sunt, in prezent, benzi de circulatie pentru transportul public pe arterele: bulevardul Mihail Kogalniceanu - bulevardul Regina Elisabeta; Splaiul Independentei, portiunile dintre soseaua Cotroceni si bulevardul Eroilor si din dreptul Centrului Istoric; bulevardul Unirii, intre Piata Unirii si Piata Alba Iulia; Calea Dorobanti, intre bulevardul Dacia si soseaua Stefan cel Mare; bulevardul Dacia, intre Calea Dorobanti si strada Icoanei; Calea Grivitei, intre Piata Mures si strada Caraiman, pe sensul Gara de Nord; bulevardul Maresal Constantin Prezan, intre Piata Arcul de Triumf si Piata Charles de Gaulle.

Specialistii municipalitatii analizeaza daca pot fi stabilite benzi unice pentru autobuze si troleibuze pe unele portiuni de drum de pe arterele: soseaua Bucuresti-Ploiesti, soseaua Kiseleff, bulevardul Magheru, strada N. Balcescu, bulevardul Aerogarii, strada N. Caramfil, bulevardul Aviatorilor, soseaua Colentina, Calea Mosilor, soseaua Iancului, bulevardul Chisinau, bulevardul N. Grigorescu, bulevardul Unirii, bulevardul Decebal, strada Baba Novac, strada Constantin Brancusi, strada Lucretiu Patrascanu, Splaiul Independentei, bulevardul D. Cantemir, bulevardul Tineretului, Calea Vacarestilor, strada Nitu Vasile, bulevardul Al. Obregia, Drumul Taberei (ramura de nord si ramura de sud), bulevardul luliu Maniu, Calea Grivitei, bulevardul Ion Mihalache, bulevardul Constantin Prezan.

De asemenea, ar putea fi stabilite cai unice de rulare pentru tramvaie pe unele portiuni de drum de pe arterele: soseaua Oltenitei, soseaua Viilor, strada Dr. Istrate, bulevardul Timisoara, bulevardul Vasile Milea, bulevardul Iancu de Hunedoara, soseaua Stefan cel Mare, soseaua Mihai Bravu, Calea Vacaresti, soseaua Colentina si Calea Mosilor.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 3166 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Promisiuni pentru Bucuresti: Pasajul de la Piata Sudului - gata in

aprilie,(pe'ntai) podul peste Dambovita - in august(pe 23) Benzi unice pentru transportul in comun(una singura de la primarie pana'n voluntari la ranch'u' lu' pandele)"

- parole , parole , parole ! :o(((

 

Cine

Ii mai crede.....

 

cine sa ii creada

Aici este problema cu oamenii. Se resemneaza si nu le mai pasa. Asa ajung sa ne fure toate gunoaiele de politicieni.
Eu zic sa ii credem iar daca nu presteaza sa ii prindem si sa ii tundem.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor