Ziare.com

Rafinariile, periculoase pentru locuitorii din apropierea lor

Luni, 06 Iulie 2009, ora 09:01

   

Rafinariile, periculoase pentru locuitorii din apropierea lor
In timp ce in SUA presedintele Obama da dispozitii ca emisiile de benzen si alte gaze periculoase care duc la aparitia cancerului sa fie reduse, in Romania sute de mii de oameni se imbolnavesc de cancer.

Un studiu din 2008, citat de Societatea Romana de Cancer arata ca in tara noastra exista 350.000 de bolnavi de cancer. Tara noastra are mai multe cazuri decat Germania, o tara de patru ori mai mare, arata ministrul Sanatatii, Ion Bazac, potrivit Jurnalul National.

Studiile arata ca exista cazuri numeroase de leucemie si cancer al sangelui, in special la copiii care traiesc in zone apropiate rafinariilor. In Romania, 90% din cantitatea de benzen din aer este cauzata de traficul rutier si 10% de evaporarea combustibililor la stocare si distribuire.

Valoarea maxima pentru care sanatatea este aparata este de 5 micrograme de benzen pe un metru cub. In zonele in care exista rafinarii insa, valorile depasesc deseori 15 micrograme si pot ajunge pana la 71 de micrograme.

Pe 2 iunie, langa rafinaria Arpechim s-au inregistrat 17 micrograme de benzen pe metru cub iar la rafinaria de la Brazi s-au atins 71 de miccrograme pe metru cub. La statia PH-2 din Ploiesti depasirile nivelului de siguranta au ajuns si pana la 43 de micrograme.

Cu toate acestea, la cele opt statii existente in Bucuresti s-a inregistrat un nivel de zero benzen pe parcursul a 24 de ore.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 540 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

BECHTEL

Acest plan prevedea inca din 1998 inchiderea mai multor rafinarii din Romania,taierea lor si desfiintarea rafinatiei de titei si petrochimiei din Romania.Faza urmatoare,suntem poluanti,ne imbolnavim de cancer...Decat toate aceste scandaluri,s-ar da bani pt investitiile de mediu !

 

arpechim fusese suspendatade cei de la mediu?

...super tare frate...au descoperit apa calduta......

 

Defecte fabricatie Hyundai Accent si cenzura hyundaiclub.ro

HYUNDAICLUB.RO IMI INTERZICE SA SEMNALEZ DEFECTELE DE FABRICA LA MODELUL ACCENT !!! Inainte de a cumpara acest model informati-va bine ... chiar foarte bine de tot! De 3 ani aceste defecte nu sint remediate, masinile continua sa fie vindute "ca noi" iar proprietarii acestui model isi maninca timpul si alti bani prin service-uri! Cu aceasta ocazie atraga atentia ca redactia ziare.com si administratorii acestui site nu au mai multa legatura cu posturile mele decit aceea de a-mi permite sa le fac publice! Drept garantat de Constitutia Romaniei si nerespectat de moderatorii- cenzori de la hyundaiclub.ro
Amanunte la http://restulstirilor.weebly.com/aventuri-in-occidentul-civilizat.html

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor