Recomandarile OMS pentru pandemia de gripa

Joi, 11 Iunie 2009, ora 21:05
1197 citiri
Recomandarile OMS pentru pandemia de gripa
Foto: AFP

Declansarea de catre OMS a nivelului de alerta 6, maxim, in fata virusului A(H1N1) este insotita de o serie de recomandari pentru toate tarile, afectate sau nu.

Obiectivul acestor recomandari este "reducerea impactului pandemiei" asupra populatiei. Statele sunt libere sa le aplice cum doresc, la scara care li se pare potrivita, potrivit oficialilor OMS, citati de AFP.

In regunile afectate, guvernele pot plasa tara respectiva sub un statut potrivit, ca "starea de urgenta". In plus, toate tarile trebuie sa informeze organizatia in legatura cu evolutia pandemiei, mai ales din punct de vedere geografic, si sa informeze despre orice mutatie a virusului sau despre semne de rezistenta la antivirali.

La nivel individual, OMS sfatuieste persoanele care sufera de boli respiratorii grave sa stea in casa si sa limiteze conatctele cu ceilalti membri.

Masurile de izolare pot fi insotite de inchiderea de scoli si modificarea orelor de lucru, pentru a se evita ca prea multe persoane sa intre in contact unele cu celelalte.

Tarile pot de asemenea incuraja reducerea depalsarilor, precum si a adunarilor legate de transporturile publice, dar OMS nu recomanda restrictii oficiale privitoare la calatoriile in tarile afectate.

Tarile sunt sfatuite sa distribuie antivirale si sa puna in practica masurile destinate pentru procurarea vaccinurilor adecvate. Tarile trebuie sa planifice distribuirea de vaccinuri si sa accelereze pregatirea campaniilor de vaccinare in masa.

In termeni de comunicare, ele trebuie sa dea informatii periodic populatiei cu privire la evolutia pandemiei, la tratamente si la masurile profilactice adecvate si consecintele economice si sociale ale pandemiei.

Cu privire la tarile care nu sunt afectate, OMS le invita sa-si finalizeze planurile de pregatire pentru o "pandemie iminenta" si sa aplice programele de distribuire de resurse medicale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#OMS recomandari gripa, #gripa nivel 6, #OMS anunta pandemie , #Bucuresti