Romancele dau maritisul pe cariera

Joi, 05 Iunie 2008, ora 09:00
2614 citiri
Romancele dau maritisul pe cariera

In Romania femeile sunt mult mai rezervate in ceea ce priveste casatoria, comparativ cu cele din Statele Unite ale Americii, acolo unde barbatii sunt cei care amana cat mai mult intemeierea unei familii, potrivit unui studiu recent al sociologilor americani.

Romancele nu doresc sa isi intemeieze o familie daca nu au o situatie materiala bine pusa la punct. Chiar si asa, potrivit statisticilor, o casatorie nu dureaza mai mult de zece ani, anunta Gardianul.

Tendinta la femei este de a pune mai mult accent pe cariera. "Exista multe organizatii la nivel mondial, care au drept scop educarea femeii in a avea incredere in propriile forte si sa nu mai depinda de barbati din toate punctele de vedere. Au trecut vremurile in care barbatul era singurul care trebuia sa asigure bunastarea unei familii. Acum si femeia lucreaza, deci aduce bani in casa, lucru care duce la independenta", a declarat psihologul Hanibal Dumitrascu.

Nevoile de a intretine o familie au crescut, iar pentru intretinerea unei familii este nevoie de cat mai mult suport financiar. Totodata, femeile au ca prioritate efectuarea de studii superioare si, implicit libertataea.

Perioada in care reprezentantele sexului frumos stataeau acasa si aveau grija de copii a trecut, acum acestea doresc sa se angajeze pe un salariu aproape la fel ca al partenerului de viata.

Nevoia de a se descurca singuri si apoi impreuna ii determina pe cei mai multi tineri sa isi intemeieze o familie mult mai tarziu decat in mod obisnuit.

Specialistii atrag atentia ca acest lucru aduce deficiente valorilor de familie. Copiii, ai caror parinti pun pe primul loc cariera, au mult de suferit. Potrivit medicilor, prin lipsa de atentie, ei sunt mai predispusi la boli.

In Romania, atat varsta la care o femeie devine mama pentru prima data, cat si cea la care se casatoreste creste simtitor de la an la an, potrivit Institutului National de Statistica din Romania.

Varsta medie la care o femeie devine mama a crescut pana la 25 de ani, iar cea la care se marita este de 26 de ani. Divortul in Romania este si el in crestere cu 11% fata de anul 2006.

In anul 2007 s-au inregistrat din 100 de casatorii 27 de divorturi, iar majoritatea in mediu urban.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Românii care își ajută părinții cu bani. Ce sume cheltuie: "Vreo 2.000 de lei pe lună. Iarna le dau mai mult"
Românii care își ajută părinții cu bani. Ce sume cheltuie: "Vreo 2.000 de lei pe lună. Iarna le dau mai mult"
Mulți tineri fac față cu greu cheltuielilor cotidiene și sunt sprijiniți financiar de părinți. Aceștia fie le oferă diferite sume de bani, fie le cumpără casă sau mașină. Ajutorul...
Doi tineri italieni s-au căsătorit într-un avion. Ce cadou au primit de la compania aeriană VIDEO
Doi tineri italieni s-au căsătorit într-un avion. Ce cadou au primit de la compania aeriană VIDEO
Doi tineri italieni s-au căsătorit în aer, pe 15 aprilie, la bordul unei aeronave Wizz Air. Ivano și Federica au avut parte de o ceremonie oficială chiar în interiorul avionului, iar...
#casatorie, #Femei, #concubinaj, #cariera, #copii, #liberatate , #Bucuresti