Romanii il copiaza pe monstrul Fritzl

Miercuri, 11 Iunie 2008, ora 08:12
6047 citiri
Romanii il copiaza pe monstrul Fritzl

Romanii au fost ingroziti de cazul austriacului Fritzl care si-a sechestrat propria fiica timp de 24 de ani. Doar ca acum, mai multe cazuri asemanatoare, in care cateva fete au fost violate de propriii lor tati, in Moldova, au oripilat intreaga tara.

Intr-un sat din Botosani, un barbat si-a violat timp de doi ani propria-i fiica. Atat rudele, cat si vecinii sustin ca niciun moment nu au banuit calvarul prin care trecea micuta de doar 11 ani.

Mama fetei l-a denuntat pe sotul sau, dupa ce i s-a parut suspect faptul ca de fiecare data cand se intorcea acasa fiica sa insista foarte mult sa nu mai plece in Italia. Singurul care a stiut tot ce s-a intamplat a fost fratele mai mare al fetei, dar i-a fost frica sa vorbeasca, relateaza Evenimentul Zilei.

Specialistii cred ca nu se poate vorbi despre diferente culturale explicite intre cazurile din Austria si Romania si ca, in ambele situatii, motivatia principala a autorilor tine de patologie.

Si in Iasi un barbat din comuna Deleni a fost arestat preventiv, luni, sub acuzatia ca si-a violat in mod repetat, timp de un an, fata de 16 ani si baiatul de 8 ani. In tot acest timp, mama copiilor era plecata la munca in Italia.

Cel mai socant caz de incest a avut loc tot in judetul Iasi, in luna octombrie 2007. Costica Darzu, din comuna Gorban, a fost arestat dupa ce a incercat sa-si violeze nepoata in varsta de 13 ani. Mai mult decat atat, fetita era rodul unei relatii incestuoase pe care Darzu a avut-o cu una dintre fiicele sale, in prezent in varsta de 31 de ani.

In judetul Neamt, o fetita de 11 ani din comuna Piatra Soimului a ramas insarcinata dupa ce a fost violata de unchiul ei. O comisie formata din specialisti in medicina legala, neuropsihiatrie infantila, pediatrie si obstetrica- ginecologie a propus marti efectuarea unei operatii de tip microcezariana pentru intreruperea sarcinii.

Astfel de copii raman traumatizati pe viata. Este nevoie de ani multi de terapie, cu restul familiei alaturi pentru recuperarea unui copil abuzat, arata specialistii.

"Se poate depasi o asemenea trauma, dar este nevoie de ajutor de specialitate. Recuperarea depinde insa si de alte aspecte: daca in familie se stia de cele intamplate sau de resursele interne ale copilului", spune psihoterapeutul Cezara Dasu.

In asemenea cazuri, minorii beneficiaza de acest ajutor prin intermediul directiilor de protectie a copilului. Nivelul scazut de educatie, saracia si lipsa de protectie a victimei sunt elemente care pot inlesni asemenea abuzuri, insa motivatia principala a autorilor tine de patologie.

Stupefacția unui român care a descoperit că în registre soția apare cu 2 copii, iar el doar cu unul. "Nu e posibil să ai două mame, tați pot fi mai mulți"
Stupefacția unui român care a descoperit că în registre soția apare cu 2 copii, iar el doar cu unul. "Nu e posibil să ai două mame, tați pot fi mai mulți"
Un român care a descoperit o eroare în registrele de stare civilă a cerut în mediul online sfaturi și soluții pentru o problemă încurcată. Potrivit acestuia, el apare în evidențele...
Fără ecrane până la 2 ani. Expert: „Dacă îi mai spui unui părinte să stea copilul o oră pe zi la ecran, îţi râde în nas”
Fără ecrane până la 2 ani. Expert: „Dacă îi mai spui unui părinte să stea copilul o oră pe zi la ecran, îţi râde în nas”
Un copil în vârstă de până la doi ani nu ar trebui să aibă acces la ecrane, iar între doi şi patru ani timpul petrecut la astfel de dispozitive poate fi cuprins între 30-60 de minute,...
#copii, #tati, #Fritzl, #violati, #patologie , #Bucuresti