Romanii pot obtine online vize pentru Australia

Marti, 28 Octombrie 2008, ora 15:02
9847 citiri
Romanii pot obtine online vize pentru Australia

Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in scop turistic si de afaceri in Australia pot solicita, incepand de luni, viza de intrare online prin sistemul eVisitor, care simplifica demersurile pentru obtinerea celor doua tipuri de viza.

Australia pune astfel la dispozitie doua facilitati online pentru obtinerea vizelor. Cetatenii romani care doreau sa calatoreasca in Australia in scop turistic puteau obtine din 16 iunie viza prin sistemul electronic de acordare a vizelor e676 - autogrant facility, anunta Ministerul Afacerilor Externe.

De luni insa, prin eVisitor, cetatenii romani pot solicita vize turistice si de afaceri online (pe internet - fara ca persoana respectiva sa se deplaseze la sediul unui oficiu consular australian), la orice ora si din orice punct al globului.

Serviciul eVisitor este disponibil pe sectiunea dedicata de pe pagina de internet a Departamentului australian al Imigratiei si Cetateniei.

Solicitantii sunt scutiti de plata taxelor consulare. Vizele obtinute prin sistemul eVisitor ofera posibilitatea unor calatorii cu multiple intrari in Australia intr-o perioada de 12 luni, cu drept de sedere de pana la trei luni pentru fiecare intrare.

Autoritatile australiene verifica la intrarea in tara datele prezentate in aplicatia de viza. In cazul in care sesizeaza neconcordante intre acestea si declaratiile sau documentatia prezentate la frontiera, exista riscul sa anuleze vizasi sa dispuna returnarea imediata in Romania.

Agentiile de turism pot folosi aceeasi aplicatie pentru a obtine viza pentru clientii lor cetateni romani sau ai celorlalte 34 de tari incluse in sistemul eVisitor.

Persoanele care pot solicita viza prin sistemul eVisitor trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: calatoria in Australia sa fie efectuata in scop turistic sau de afaceri, persoana sa detina un pasaport valabil, eliberat de autoritatile uneia dintre cele 35 de tari eligibile (respectiv un pasaport romanesc) si la momentul solicitarii sa se afle in afara Australiei.

Pentru obtinerea vizei, solicitantii trebuie sa aiba o stare de sanatate buna (in special sa nu fie bolnavi de tuberculoza) si sa nu aiba inscrise in cazierul judiciar condamnari mai mari de 12 luni.

Departamentului australian al Imigratiei si Cetateniei va transmite aprobarea de viza solicitantului prin e-mail. MAE recomanda cetatenilor romani sa aiba asupra lor o copie a acestei aprobari de viza, de care ar putea avea nevoie la imbarcarea in avion sau pentru tranzitul pe teritoriul altor state.

La intrarea pe teritoriul australian, persoanele care au obtinut viza vor prezenta pasaportul valabil mentionat in cererea de viza. In cazul obtinerii unui alt pasaport, acest lucru va trebui notificat Departamentului australian al Imigratiei si Cetateniei (la adresa de email eVisitor.Helpdesk@immi.gov.au).

Facilitatea eVisitor se adreseaza cetatenilor tarilor UE, precum si celor din Andorra, Elvetia, Islanda, Lichtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino si Vatican, fiind menita sa asigure un tratament egal, simplificat, pentru solicitantii de viza din aceste 35 de tari.

Bancul Zilei: Ce gogoși mai bagă românii la telefon
Bancul Zilei: Ce gogoși mai bagă românii la telefon
Doi vecini Ia telefon: - Ce faci, Ioane? - Bine. În Maldive! - În Maldive? Ce faci acolo? - Vacanță, distracție. Mai o plajă, mai un cocktail, mai un sushi. Tu? - Eu în...
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#romani, #vize, #turistice, #afaceri, #online , #Bucuresti