Romanii pot transmite din Gara de Nord un mesaj catre PE

Joi, 16 Aprilie 2009, ora 15:04
1406 citiri
Romanii pot transmite din Gara de Nord un mesaj catre PE

Biroul Parlamentului European a lansat, joi, in Gara de Nord din Bucuresti "Cabina cetateanului", unde oamenii isi vor putea trimite mesajul catre parlamentarii europeni.

Primii oameni care au trecut pe la cabina nu stiau insa ce reprezinta Parlamentul European si nici cand vor fi alegerile.

Madalina Mihalache, consilier de presa al Biroului de Informare al Parlamentului European in Romania, a afirmat ca, in cadrul campaniei publice organizate de Parlamentul European pentru stimularea participarii la vot la scrutinul din iunie, aceasta cabina va fi amplasata in Bucuresti pana pe 22 aprilie, urmand ca apoi sa fie mutata succesiv si in Arad, Brasov, Ramnicu Valcea si Galati.

Ea a explicat ca au optat pentru amplasarea cabinei in Gara de Nord din Bucuresti datorita fluxului mare de persoane care tranziteaza zona, nu neaparat bucuresteni.

Cabina este amplasata langa panoul de informare asupra sosirilor si plecarilor trenurilor din gara. Cei care se aflau, in momentul lansarii punctului de informare, in Gara de Nord au venit la cabina mai mult din curiozitate.

Doi tineri veniti din Valea Jiului sa munceasca in Bucuresti, dar pentru ca nu si-au primit banii, nu mai aveau cu ce sa isi achite biletul inapoi la Petrosani, au intrebat daca Parlamentul European le poate garanta locul de munca in Romania. Ei au auzit ca Gigi Becali candideaza si au spus ca ar fi inclinati sa-l voteze pentru ca "a facut mai mult pentru tara asta decat altii", dar nu stiau nici cand este scrutinul, nici ce rol are Parlamentul European. "Votez!... dar nu am buletinul la mine", a spus unul dintre tineri.

Primul utilizator al cabinei, George Angiulescu, care se declara "jurnalist de profesie", era preocupat de problemele din justitie si de faptul ca legislatia Uniunii Europene nu este respectata intocmai in Romania.

Cetatenii comunitatii europene vor putea sa comunice mesajele lor catre Parlamentul European prin intermediul cabinelor multimedia, dintre care una va fi prezenta si in Romania, unde alegatorii isi vor putea inregistra un mesaj. Opiniile alegatorilor vor fi afisate in fata Parlamentului European, unde, in acest sens, vor fi montate ecrane gigantice.

Campania initiata de PE, in contextul alegerilor europene, pentru stimularea participarii la vot se va axa, in Romania, asupra unor teme precum energia, migratia, bugetul si modalitatile de cultivare a plantelor, avand ca target tinerii, femeile, persoanele din mediul rural si pensionarii.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#romani mesaj PE, #gara de nord , #Bucuresti