Salvati Copiii Romania strange donatii pentru ajutorarea familiilor din Haiti

Luni, 18 Ianuarie 2010, ora 21:20
1078 citiri
Salvati Copiii Romania strange donatii pentru ajutorarea familiilor din Haiti
Foto: Arhiva

Salvati Copiii Romania se alatura actiunilor de strangere de fonduri demarate la nivel global de Alianta Salvati Copiii, punand la dispozitie modalitatea de donatie on-line sau prin transfer bancar, pentru ajutorarea copiilor victime din Haiti si familiilor lor, prin intermediul Salvati Copiii S.U.A.

Salvati Copiii Romania face un apel catre publicul larg si catre autoritati de a contribui la acordarea primului ajutor copiilor si familiilor afectate de seismul din Haiti, prin donatii on-line pe site-ul www.salvaticopiii.ro sau prin transfer bancar in contul RO15RNCB0071011434790005, deschis la Banca BCR - Sucursala Plevnei.

Personalul organizatiei internationale Salvati Copiii aflat in Haiti a demarat operatiunile de ajutorare a copiilor si familiilor afectate de cutremurul devastator care a lovit, marti, insula. Pana in prezent, tarile membre Salvati Copiii din toata lumea au strans 1,5 milioane de dolari, dar necesarul pentru cele 3 milioane de persoane afectate este estimat la 20 de milioane de euro.

Reprezentantii Salvati Copiii fac demersuri rapide pentru a distribui familiilor truse de urgenta, ce contin articole de igiena - sapun, prosoape- si alte articole de necesitate imediata - paturi, plase de tantari, bidoane pentru apa. Personalul Salvati Copiii a inceput distributia de substante intravenoase si medicamente catre 14 spitale din regiunea Port-au-Prince. De asemenea, va crea in tabere spatii de siguranta pentru copii si va demara programe speciale pentru a-i readuce in mijlocul familiei pe copiii separati de familii in timpul dezastrului.

Reprezentantii Salvati Copiii traverseaza zonele afectate pe jos sau pe scutere, deoarece multe strazi din capitala Port-au-Prince sunt impracticabile. Acestia au raportat ca daramaturile au ramas in strada iar majoritatea caselor din imprejurimi sunt distruse.

"Ruinele sunt peste tot si este dificil de ajuns la raniti. Foarte multi copii si familiile lor au nevoie de adapost si articole de prima necesitate" a declarat Ian Rodgers, consultant al echipei de interventie in situatii de urgenta Salvati Copiii, prezent in Haiti imediat dupa tragedie. "Este un imens dezastru, care va necesita sustinere pe termen lung."

Salvati Copiii activeaza in Haiti de peste 25 de ani, lucrand in colaborare cu guvernul haitian, donatori, organizatii neguvernamentale si comunitati pentru acordarea de ajutor copiilor din zona si familiilor lor.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Salati copiii donatii Haiti, #donatii bani Haiti, #cutremur devastator Haiti, #victime cutremur Haiti , #Bucuresti