Scoala parintilor se deschide si la Timisoara

Joi, 21 Mai 2009, ora 10:42
680 citiri
Scoala parintilor se deschide si la Timisoara

Incepand din luna iunie Scoala parintilor se deschide si la Timisoara, la ea fiind asteptati sa participe toti cei interesati sa afle cum isi pot imbunatati relatiile cu copiii, care sunt tulburarile de comportament ale acestora sau cum se poate inteveni in diverse situatii.

Proiectul apartine Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Timis si este gratuit, fiind disponibil tuturor parintilor a caror copii sunt minori, iar cei interesati se pot inscrie la sediul DGASPC, zilnic intre orele 8.00 si 16.00, scrie Evenimentul zilei.

Programul a fost lansat oficial pe 15 mai iar cursurile vor incepe in iunie si presupun o serie de intalniri intre parinti si specialisti ai DGSAPC (psihologi, medici pediatri, instructori de educatie).

Cursurile, cu o durata de doua ore, vor avea loc de doua ori pe luna, timp de jumatate de an.

La cursuri, parintii vor invata ce e normal si ce nu in dezvoltarea micutilor, care sunt rolurile fiecarui membru al familiei, cum se construieste o relatie parinte - copil, cum se preiau modele de educatie sau care sunt tulburarile de comportament ale copiilor.

O lectie speciala va fi alocata educatiei sexuale a copilului, un subiect inca tabu in multe familii.

"Parintii sunt primii si cei mai importanti profesori si modele pentru copii. Rolul de parinte este un proces de invatare, continuu si mereu in schimbare. Poate tocmai de aceea se vorbeste despre acesta ca despre o meserie si una grea", explica psihologul Claudia Borza, sefa Serviciului Consiliere Familiala si coordonatoarea programului.

Aceasta mai spune ca majoritatea parintilor invata pe parcurs ceea ce au de facut, preluand informatii si bune si rele de la cei din jur, din experientele apropiatilor, rudelor, cunostintelor si preluand modelele cu care au crescut ei insisi sau citind diferite carti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#scoala parintilor Timisoara , #Bucuresti