Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Scolile din sectorul 1, iluminate cu panouri solare. Urmeaza blocurile

Luni, 13 Mai 2013, ora 20:13
2159 citiri
Scolile din sectorul 1, iluminate cu panouri solare. Urmeaza blocurile
Foto: ecomagazin.ro

Gradinitele, scolile si liceele din sectorul 1 vor fi iluminate prin intermediul panourilor solare, care vor fi montate pe acoperisurile unitatilor de invatamant.

Consiliul Local Sector 1 a aprobat montarea de panouri cu celule fotovoltaice pe toate scolile din sector, anunta reprezentantii primariei pe site-ul oficial.

"Durata estimata pentru realizarea lucrarilor este de 2-6 luni pentru fiecare unitate de invatamant. Finantarea lucrarilor se va face din fondurile bugetului local si din alte fonduri legal constituite cu aceasta destinatie", se arata in comunicat.

Ontanu a pus panouri solare pe terasa Primariei sectorului 2

Aceasta initiativa face parte din programul "Eficienta energetica - 2020", initiat de Primaria Sectorului 1, program care isi propune inlocuirea surselor de energie clasica cu surse de energie alternativa, dupa modelul implementat deja cu succes in marile orase ale Uniunii Europene.

In prima faza a acestui program, vor fi montate sisteme de energie alternativa in cladirile de interes public din sectorul 1, respective scoli si spitale, urmand ca ulterior acest program sa fie extins la blocuri si la case.

Vanghelie vrea sa puna panouri solare pe blocurile din sectorul 5 cu bani americani

"Sectorul 1 va deveni prima comunitate cu adevarat eficienta energetic din Romania, prin utilizarea energiilor alternative, sub forma pompelor de caldura, a panourilor solare si a panourilor cu celule fotovoltaice.

Folosirea energiei alternative presupune economii atat la bugetul local cat si la bugetul familiilor, pentru ca este mult mai ieftina decat energia clasica si in plus creste substantial standardul de viata a locuitorilor fiind prietenoasa cu mediul", a declarat primarul sectorului 1, Andrei Chiliman.

Parcarea Casei Poporului va fi alimentata cu panouri solare

Potrivit specialistilor, panourile solare instalate la blocuri si la case, folosite pentru incalzirea apei menajere, pot asigura 100% din consumul de apa calda al unei familii, iar pompele de caldura, care vor fi instalate la blocuri, pot obtine o reducere cu pana la 75% a consumului si a costurilor energiei electrice.

D.T.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#panouri solare sector 1, #panouri solare scoli sector 1, #energie alternativa scoli sector 1, #panouri solare Bucuresti , #Bucuresti