Se intoarce primavara: temperaturi de 20 de grade

Joi, 17 Aprilie 2008, ora 08:10
2567 citiri
Se intoarce primavara: temperaturi de 20 de grade

Vesti bune de la meteorologi: de joi, vremea se incalzeste semnificativ. Asta datorita avansului unui aer mai cald deasupra tarii noastre, dar si pentru ca soarele va fi destul de generos. Este adevarat ca nu lipsesc nici ploile, dar vor fi slabe si trecatoare si vor cadea pe arii restranse.

In sud, vremea este in general frumoasa, iar temperaturile reintra in limitele normale pentru aceasta perioada. Vor fi 19 grade la Drobeta Turnu Severin, Craiova si Alexandria, 20 de grade in Baragan si 17 - 18 in zonele de deal.

In Dobrogea, dupa ploile de miercuri, vremea se indreapta. Va fi mult soare si doar cativa nori inofensivi. Daca miercuri maximele nu au trecut de 11-12 grade, joi vor ajunge la 18 grade la Tulcea si Constanta si 19 la Cernavoda.

Si in Moldova este vreme buna, mai ales in jumatatea de sud a provinciei. In partea de nord inca mai sunt posibile innorari trecatoare si chiar cateva ploi slabe, razlete. La amiaza temperaturile vor fi cu 7 - 8 grade mai mari decat cele de ieri: 18-19 grade sunt prognozate la Galati si Focsani, 16 la Iasi si 14-15 in partea de nord a regiunii.

In Carpatii Orientali si in Muntii Apuseni vor mai fi unele innorari si va ploua slab, pe arii restranse. La inaltimi de peste 2.000 de metri nu e exclus sa mai cada si cativa fulgi de zapada. In restul zonei montane, cerul ramane variabil, iar precipitatiile vor fi razlete si slabe.

Si in Capitala joi va fi timp frumos. Abia spre seara e posibil sa se innoreze, dar conditiile de ploaie sunt reduse. Vantul va sufla moderat, iar temperatura va creste simtitor. La amiaza vor fi 18-19 grade, valori normale pentru aceasta data. Si la munte vremea se incalzeste si se imbunatateste.

Vara vine mai repede în Capri. Una dintre cele mai selecte insule din Europa e îmbrăcată acum în galben și verde și înconjurată de albastru REPORTAJ
Vara vine mai repede în Capri. Una dintre cele mai selecte insule din Europa e îmbrăcată acum în galben și verde și înconjurată de albastru REPORTAJ
Pe o listă a celor mai exclusiviste locuri din Europa, demne de vizitat din martie până în noiembrie, insula Capri ocupă un loc de cinste. Este refugiul ideal după sau în timpul unui...
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
#temperaturi, #meteo, #primavara, #cald , #Bucuresti