Senatul a decis: Vom serba Ziua Mamei si Ziua Tatalui, in mai

Marti, 09 Iunie 2009, ora 22:24
2602 citiri
Senatul a decis: Vom serba Ziua Mamei si Ziua Tatalui, in mai

Senatorii au aprobat marti o propunerea legislativa prin care este instituita oficial Ziua Tatalui si Ziua Mamei in prima duminica, respectiv a doua duminica a lunii mai.

Asta chiar daca initiativa a primit atat raportul negativ din partea Comisiei de munca, cat si avizul negativ al Guvernului.

Propunerea legislativa initiata de 8 parlamentari, de la toate grupurile politice, a fost aprobata cu 89 de voturi pentru, 4 abtineri si 3 voturi impotriva, Senatul fiind prima camera sesizata.

Unul dintre initiatori, senatorul Emilian Francu(PNL) a precizat ca "din datele detinute de la Asociatia TATA rezulta ca Ziua Mamei este sarbatorita in a doua duminica a zilei mai in peste 70 de tari ale lumii"."Pentru a crea un cadru unitar serbarii sau semnalarii importantei familiei, am propus sa fie marcata in prima duminica a lunii mai.

Sarbatorirea ambilor parinti credem ca va avea un efect pozitiv asuprea societatii romanesti, aratand ca mama si tatal sunt la fel de importanti in viata de familie, sunt de fapt doi piloni complementari", a sustinut Francu.

La randul lui, presedintele comisiei de munca Cristian Radulescu (PD-L) a explicat ca raportul negativ al Comisiei nu priveste o recomandare de respingere a proiectului de lege.

"N-a fost niciun vot impotriva, au fost 4 voturi pentru si 5 abtineri si, respectand procedurile, a trebuit sa facem un raport negativ", a spus Radulescu, facand precizarea ca PDL sutine proiectul de lege.

"Reintoarcerea la valorile traditionale si la valorile de baza ale familiei nu poate sa fie un lucru rau. Grupul PD-L, care face parte din grupul popularilor europeni si are intre valorile de baza cea a familiei, sustine propunerea legislativa", a subliniat Radulescu.

Replica a venit imediat din partea senatorului PSD, Titus Corlatean, care a punctat ca "valorile familiei sunt niste valori generale si nu au neaparat o culoare ideologica".

"In republica franceza este sarbatorita atat ziua mamei, cat si ziua tatalui, este o sarbatoare cu o semnificatie aparte, in niciun caz datatoare de idei cu privire la eventuale excese bahice ale tatilor sarbatoriti", a mai spus Corlatean.

La randul sau, senatorul PNL Ovidius Marcutianu, a facut un apel pentru un vot favorabil. "Fiecare om din aceasta sala are, sau din pacate a avut mama si tata. Haideti sa le facem un cadou si sa stabilim o zi pt sarbatorirea lor intr-o zi de duminica", a indemnat Marcutianu.

Din partea Guvernului, secretarul de stat din Ministerul Muncii, Doina Parcalab, a apreciat ca "inca nu este oportuna o asemenea initiativa legislativa".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#ziua mamei, #Ziua Tatalui, #serbate mai, #doua duminica, #aprobate Senat , #Bucuresti