Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Si primarul Capitalei cere demisia conducerii RADET: Nu vor fi probleme cu furnizarea agentului termic

Vineri, 13 Noiembrie 2015, ora 19:58
2209 citiri
Si primarul Capitalei cere demisia conducerii RADET: Nu vor fi probleme cu furnizarea agentului termic
Foto: Facebook/Stefanel Dan Marin

Primarul general interimar al Capitalei, Stefanel Dan Marin, a anuntat, vineri seara, ca va cere in CGMB demisia conducerii RADET si a asigurat bucurestenii ca nu vor avea probleme cu caldura in aceasta iarna.

Edilul interimar al Capitalei a precizat, vineri seara, ca, in urma declaratiilor facute de Consiliul de Administratie (CA) al RADET, se pare ca reprezentantii regiei nu au inteles ca nu este cazul sa alarmeze populatia.

Reactie incredibila a primarului Capitalei in scandalul caldurii: "Baga-mi-as... "

"Nu vor fi probleme cu furnizarea agentului termic intrucat in urma cu o luna si jumatate am cerut guvernului sa aloce 300 de milioane de lei din fondul de rezerva ca ajutor pentru combustibil", a spus primarul general interimar, adaugand ca in urma cu doua saptamani a fost aprobata o Ordonanta de Guvern care permite imprumuturi de la trezorerie pentru completarea necesarului.

Stefanel Dan Marin a mai spus ca declaratiile presedintelui CA de la RADET sunt la 180 de grade fata de cele ale directorului RADET care, in 9 noiembrie, a semnat un angajament prin care cerea 248 de milioane de lei pentru regie, adica exact suma trecuta intr-un proiect de hotarare care vizeaza un imprumut de la trezorerie si care ar urma sa fie dezbatut si aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Ministrul Energiei ii asigura pe bucuresteni ca nu raman fara caldura: Ii cer demisia directorului RADET

Primarul a mai acuzat conducerea RADET si de faptul ca a solicitat sume diferite care ar fi necesare functionarii regiei amintind ca initial s-a solicitat suplimentarea bugetului cu 152 de milioane de lei.

"Care dintre sume este de fapt necesara pentru RADET?", a intrebat primarul general interimar al Capitalei.

Bucurestenii raman fara caldura si apa calda la iarna? Ce plan au autoritatile

Intrebat daca banii proveniti din imprumut nu vor ramane blocati intr-un cont asa cum a precizat presedintele CA al RADET, primarul interimar a spus ca: "pe cei 248 de milioane de lei nu va scrie destinatie penalitati sau datorie, ci acesti bani vor merge catre furnizori care trebuie platiti. Daca ELCEN considera acei bani ca penalitati din datorie nu am o problema daca isi platesc furnizorii".

Primarul a mai spus ca ELCEN a propus intrarea in insolventa a RADET, dar ca in acest moment el nu este de acord cu acest lucru.

Ciorbea face ancheta dupa declaratiile privind sistarea caldurii si apei calde din Bucuresti

Presedintele Consiliului de Administratie (CA) al RADET, Gabriel Dumitrascu, a declarat, vineri, ca bucurestenii ar mai putea avea asigurata caldura si apa calda aproximativ o saptamana daca CGMB nu va aproba in sedinta de luni bugetul Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET).

In prag de iarna, autoritatile se joaca ping-pong cu caldura in Bucuresti: Certuri, jigniri si fuga de raspundere (Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#primar Capitala demisie RADET, #primar Capitala scandal caldura , #Bucuresti