Sindicalistii din penitenciare si Sojust: Ministerul Justitiei nu a cerut destui bani

Joi, 13 August 2009, ora 20:29
1081 citiri
Sindicalistii din penitenciare si Sojust: Ministerul Justitiei nu a cerut destui bani

Suma ceruta de Ministerul Justitiei la rectificarea bugetara pentru asigurarea functionarii sistemului juridic pana la sfarsitul anului nu ar fi suficienta, au declarat joi, pentru NewsIn, reprezentantii Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor si cei ai SoJust.

Astfel, in ceea ce priveste bugetul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), suma pe care Ministerul Justitiei (MJ) a anuntat ca o va cere la rectificarea bugetara, respectiv 42.224.000 de lei, din care 32.224.000 de lei pentru salarii si 10.000.000 de lei pentru plata facturilor, reprezinta aproximativ o treime din necesar, a declarat joi, pentru NewsIn, presedintele Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP), Sorin Dumitrascu.

Dumitrascu a precizat ca suma necesara pentru a acoperi salariile angajatilor din sistemul penitenciar este de aproximativ 46.000.000 lei, fara a socoti si suma pentru plata orelor suplimentare, care este de 8 milioane lei.

Presedintele FSANP a precizat faptul ca, la nivel national, angajatii din sistemul penitenciar au efectuat 250.000 de ore suplimentare, care nu au fost platite. Mai mult, in ceea ce priveste suma necesara pentru ca Administratia sa-si desfasoare normal activitatea pana la sfarsitul acestui an, Dumitrascu a estimat ca este de aproximativ 67 de milioane lei, adaugand ca "aproape ca nu exista unitate in tara care sa nu fie somata de furnizori".

Suma de 65 milioane lei pe care MJ o va solicita, la rectificarea bugetara, pentru functionarea, in conditii normale, a activitatii instantelor judecatoresti, reprezinta 65% din necesar, a declarat, pentru NewsIn, Adrian Neacsu, de la SoJust.

Acesta a amintit ca, potrivit studiului "Cronica unei morti anuntate", lansat de SoJust, deficitul financiar al instantelor pentru bunurile si serviciile necesare functionarii lor este de aproximativ 100.000.000 lei, iar suma ceruta de minister "nu va ajunge pentru acoperirea necesarului", amintind ca in sistem "este nevoie disperata de bani".

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#rectificare bugetara Justitie, #bani penitenciare, #salarii magistrati , #Bucuresti