Sindicatele CFR au ajuns la un compromis cu Ministerul Transporturilor

Joi, 29 Ianuarie 2009, ora 16:55
2695 citiri
Sindicatele CFR au ajuns la un compromis cu Ministerul Transporturilor

Sindicatele CFR au facut un compromis cu reprezentantii Ministerului Transportului si Infrastructurii, solicitand o crestere salariala cu 5,6%, dupa ce au intrat la negocieri cu o cerere de 11% pentru CFR Calatori si CFR Infrastructura si 5-6% pentru CFR Marfa.

In urma intalnirii sindicatelor cu reprezentantii MTI, care a durat peste doua ore, oficialii MTI au prezentat sindicatelor necesitatea unui program de restructurare a unitatilor pentru ca salariatii sa poata beneficia de majorari de salariale, informeaza Newsin.

Potrivit presedintelui Federatiei National Feroviare Miscare Comercial, Gheorghe Popa, sindicatele au cerut ca ministerul sa le prezinte un program concret pentru a veni cu solutii intrucat considera ca nu pot fi facute disponibilizari de personal.

"Discutia cu sindicatele a fost benefica deoarece au fost intelese problemele majore de la calea ferata. Acestea trebuie rezolvate intr-un timp cat mai scurt. Sindicatele au solicitat ca Guvernul sa investeasca in infrastructura feroviara si in materialul rulant", a spus subsecretar de stat in MTI, Constantin Axinia.

Reprezentantii sindicatelor CFR sustin ca disponibilizarea unei parti din personal ar aduce prejudicii bugetului de stat, deoarece trebuie asigurate plati compensatorii si ajutor de somaj, iar sumele ar putea fi mai mari decat salariile actuale.

"Dupa discutii, putem spune ca nu putem semna un contract colectiv de munca pentru ca nu avem buget. Daca nu putem avea un contract semnat, CFR Infrastructura si CFR Calatori vor semna acte aditionale de prelungire a contractelor pentru doua luni, iar salariul sa ajunga la 570 lei, cat este acum la CFR Marfa", a declarat presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu.

Sindicalistii mai vor fonduri de la Comisia Europeana si de la bugetul de stat, acciza la motorina sa ramana in sistem si sa se gaseasca solutii ca in 2009, calea ferata sa beneficieze de o energie mai ieftina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#sindicate CFR, #Ministerul Transporturilor, #contract colectiv, #majorari salariale , #Bucuresti