Sindicatele din Imbunatatiri Funciare picheteaza Guvernul

Marti, 10 Iunie 2008, ora 11:30
1393 citiri
Sindicatele din Imbunatatiri Funciare picheteaza Guvernul

Sindicatele din Imbunatatiri Funciare picheteaza marti sediul Guvernului, principalele revendicari fiind protectia sociala pentru angajatii disponibilizati si privatizarea Societatii Nationale de Imbunatatiri Funciare (SNIF) prin negociere directa.

Potrivit presedintelui Uniunii Sindicatelor din Imbunatatiri Funciare, Vasilica Blebea,

lucratorii protesteaza fata de de nerespectarea protocolului semnat cu Ministerul Agriculturii, in data de 21 mai, informeaza Newsin.

In acest document se solutionau doua revendicari majore ale salariatilor SNIF. Una din revendicari se refera la protectie sociala pentru angajatii disponibilizati, iar cealalta la emiterea de catre minister a unui act normativ pentru ca SNIF sa se privatizeze prin metoda negocierii directe.

"In protocol, termenul pentru solutionarea celor doua revendicari a fost 27 mai. Noi vom continua protestul marti si miercuri, iar daca cele doua acte normative nu sunt aprobate in sedinta de Guvern de miercuri este posibil sa se intre chiar in greva foamei", a spus Vasilica Blebea.

Secretarul de stat in MADR, Gheorghe Albu, a declarat, recent, ca SNIF va fi privatizata pana in luna august, iar MADR va urmari daca obiectivele ministerului sunt respectate in caietul de sarcini. De asemenea, secretarul de stat a precizat ca metoda de privatizare stabilita de Consiliul de Administratie al ADS, respectiv prin negociere directa, va fi aprobata prin Hotarare de Guvern.

Guvernul a decis, la sfarsitul lunii august 2007, instituirea administrarii speciale la SNIF de catre Agentia Domeniilor Statului (ADS), atat planul de privatizare cat si procedura trebuind sa fie aprobate de consiliul de administratie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#sindicate, #Imbunatatiri Funciare, #pichet, #guvern, #revendicari , #Bucuresti