Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Sistemul sanitar ar putea intra in greva greva pe 28 ianuarie

Luni, 21 Ianuarie 2008, ora 15:29
953 citiri
Sistemul sanitar ar putea intra in greva greva pe 28 ianuarie

Vicepresedintele Federatiei Sanitas Romania, Adrian Barea, a declarat, luni, pentru NewsIn ca greva generala din sistemul sanitar ar putea incepe pe 28 ianuarie, in urma refuzului Guvernului de a aproba cresterile salariale convenite la sfarsitul anului trecut pentru anul in curs.

"Au avut loc o serie de dicutii cu ministrul sanatatii, ministrul muncii, ministrul economiei si finantelor si cu primul ministru in urma carora s-a ajuns la concluzia ca Acordul nu va fi semnat in varianta convenita pe 8 ianuarie, anumite drepturi salariale fiind diminuate", a precizat Adrian Barea.

Potrivit lui Barea, Acordul incheiat in data de 8 ianuarie, in urma negocierilor dintre sindicalisti si reprezentantii Ministerului Sanatatii Publice, care urma sa fie semnat cuprinde majorarea bugetului alocat sanatatii in anul 2008, cresterea veniturilor personalului din sistemul sanitar si majorarea salariilor de incadrare ale personalului din sanatate cu 12 la suta, in doua etape cu 6 la suta de la 1 ianuarie 2008 si cu 6 la suta de la 1 iulie 2008. Barea a mai spus ca aceste majorari au fost diminuate de la 12 la suta la 10 la suta, urmand sa fie facute in lunile aprilie si octombrie.

"Daca in urma consultarilor cu ceilalti lideri sindicali si cu Consiliul National se va lua decizia sa declansam greva generala, aceasta ar putea incepe pe 28 ianuarie de la ora 8.00 si o vom finaliza dupa sedinta de Guvern din 30 decembrie", a spus Barea.

Acordul incheiat in data de 8 ianuarie cuprinde 17 puncte referitoare la rezolvarea solicitarilor sindicale si a stat la baza proiectului de ordonanta de Guvern privind salarizarea din sistemul sanitar in 2008.

Acordul mai prevede si acordarea a doua prime de stabilitate personalului din sistemul sanitar, una in trimestrul doi si una in trimestrul patru, acordarea unui spor de preventie de 10 la suta pentru personalul de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar precum si ierarhizarea salariilor de baza la limita minima, pe functii, grade si trepte profesionale.

Cazul cutremurător al unei fetițe de doi ani, care a murit după ce a înghițit biluțe magnetice. De ce nu au putut medicii să o salveze
Cazul cutremurător al unei fetițe de doi ani, care a murit după ce a înghițit biluțe magnetice. De ce nu au putut medicii să o salveze
O fetiţă de nici 2 ani a murit după ce a ingerat biluţe magnetice. Familia fetiţei este din România, dar este stabilită de 12 ani în Germania. Mama copilului a relatat pentru News.ro cum a...
Atenționare de călătorie pentru români. Zborurile într-o țară europeană, anulate din cauza unei greve
Atenționare de călătorie pentru români. Zborurile într-o țară europeană, anulate din cauza unei greve
MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franța că sindicatul principal al controlorilor de trafic aerian, SNCTA, susţinut de...
#greva, #medici, #ianuarie , #Bucuresti