SUA: Romanii, victime globale ale traficului sexual

Marti, 12 Februarie 2008, ora 19:15
2485 citiri
SUA: Romanii, victime globale ale traficului sexual

Tragand un semn de alarma, consilierul pentru combaterea traficului de persoane din Departamentului de Stat al SUA Mark Lagon a declarat marti la Bucuresti ca romanii au cazut victime ale traficului sexual in toate colturile lumii, in tari de pe toate continentele, arata NewsIn.

Mark Lagon a declarat, la evenimentul pentru lansarea unei scrisoari deschise impotriva legiferarii prostitutiei, ca se simte ca in SUA vazand "coalitia" care s-a format in Romania impotriva legiferarii prostitutiei.

"O coalitie similara s-a unificat in Statele Unite pentru a face din problema traficului uman una dintre principalele preocupari ale guvernului american in ceea ce priveste drepturile omului", a afirmat inaltul oficial american.

De sapte ani, Biroul de Monitorizare si Combatere a Traficului de Persoane, condus de Mark Lagon, realizeaza un raport anual privind traficul uman si posibilitatile de stopare a acestuia.

"Prin acest raport stim acum mai multe despre traficul de persoane: exista 800.000 de victime anual la nivel global, traficate peste granite internationale, 80% dintre acestea fiind femei sau copii", a spus consilierul Departamentului de Stat. Lagon a subliniat ca este deosebit de ingrijorator ca doua treimi dintre persoanele traficate ajung in industria sexuala, practicand prostitutia.

"Si romanii sunt victime transnationale. Ei au cazut victime ale traficului sexual in toate colturile lumii, in tari ca Marea Britanie, dar si in Orientul Mijlociu, in Italia, Spania, Germania, Elvetia, Cehia, Cipriu, Grecia, Austria si chiar Japonia sau Australia. Acest lucru se intampla pentru ca cererea depaseste oferta locala a oamenilor care ar fi dispusi sa practice prostitutia", a afirmat Mark Lagon.

Salvare miraculoasă pe autostradă: Un american a fost scos din mașina sa cuprinsă de flăcări VIDEO
Salvare miraculoasă pe autostradă: Un american a fost scos din mașina sa cuprinsă de flăcări VIDEO
Un bărbat de 70 de ani din SUA a intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat pe o autostradă din Minnesota. Imediat după impact, bărbatul s-a trezit că nu mai poate ieși din mașina...
Europenii, neputincioși în a întări apărarea antiaeriană a Kievului. ”Dacă americanii ne-ar putea trimite sisteme Patriot”
Europenii, neputincioși în a întări apărarea antiaeriană a Kievului. ”Dacă americanii ne-ar putea trimite sisteme Patriot”
Mai multe țări, inclusiv Franța, sunt reticente în a se despărți de sistemele lor de apărare avansate, chiar dacă secretarul general al NATO a încurajat capitalele europene să transfere...
#prostitutie, #romani, #SUA, #international , #Bucuresti