Taxa de parcare in Bucuresti a ramas la nivelul din 2009

Miercuri, 27 Ianuarie 2010, ora 17:04
1247 citiri
Taxa de parcare in Bucuresti a ramas la nivelul din 2009

Energia termica nu se va scumpi in Capitala, iar taxa de parcare va fi aceeasi ca in 2009 dupa ce Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat, in sedinta de miercuri, subventionarea pretului gigacaloriei si pastrarea nivelului taxei de parcare.

Sorin Oprescu a anuntat insa ca, in cazul in care ELCEN va decide o alta marire a pretului gigacaloriei, Primaria nu o va mai putea suporta.

Oprescu a mai spus ca anul trecut Guvernul nu a mai dat cele 170 milioane de lei pentru compensarea pretului gigacaloriei, dupa ce ordonanta care prevedea acest lucru a fost modificata, in sensul ca Guvernul nu mai are obligatia sa acopere compensarea, ci doar "o poate acoperi".

Suma necesara pentru a subventiona cresterea pretului gigacaloriei este de circa 90 de milioane de lei, aceasta adaugandu-se celor aproximativ 450 de milioane de lei pe care Primaria Capitalei ii platea anual.

Pretul de tarifare al gigacaloriei a fost, in sezonul rece 2008/2009, de 248 de lei/gigacalorie, din care populatia platea doar 119 lei, datorita subventiilor asigurate de municipalitate.

Taxa de parcare ramane la nivelul din 2009

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat, miercuri, revenirea taxelor de parcare la nivelul anului 2009, urmand ca persoanele care au platit deja noile taxe sa primeasca banii inapoi sau o compensatie la plata altor impozite.

Astfel, daca persoanele care au platit deja taxele majorate mai au de platit impozite pe anul acesta, sumele in plus de la taxa de parcare vor fi considerate avans.

Conform unei hotarari a CGMB, bucurestenii urmau sa plateasca in 2010 taxe de pana la trei ori mai mari pentru locurile de parcare, cuatumul anual al acestora variind intre 109,5 lei si 164.25 lei fata de 36,5 si 76,65 lei anul trecut.

In zona fiscala D, taxa de parcare anuala este de 109,5 lei fata de 36,5 lei anul trecut, ceea ce reprezinta o crestere de trei ori. In zona C cresterea este 2,7 ori de la 47,45 la 127,75 lei, in zona B de 2,5 ori de la 58,4 la 146, iar in zona A de 2,15 ori de la 76,54 lei la 164,25 lei pe an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#pastra taxa parcare 2009, #aprobare subventii pret gigacalorie , #Bucuresti