Ziare.com

Terminal auto in portul Constanta

Miercuri, 09 Ianuarie 2008, ora 13:38

   

Terminal auto in portul Constanta
Compania Romcargo Maritim inaugureaza in portul Constanta primul terminal specializat exclusiv in expeditiile de autovehicule, informeaza Business Standard.

Primul lot de autoturisme Dacia, aduse pana in portul Constanta de catre expediatorul austriac Lagermax GmbH, va fi exportat pana la sfarsitul acestei saptamani.

Terminalul specializat exclusiv in expeditiile de autovehicule este proiectat pentru o capacitate de operare lunara de 6.000 de unitati. Platforma de depozitare, care in prezent se intinde pe 2,5 hectare, va fi extinsa pana la cinci hectare.

Terminalele auto sunt structuri specializate extrem de spectaculoase, ca imagine, amenajari, functionare si eficienta. In foto este North East Auto-Marine Terminal, situat in golful Upper Bay. La nord de acest golf este New Jersey, raul Hudson si insula Manhattan, care se vede in planul indepartat superior al imaginii.

North East Auto-Marine Terminal scurteaza transportul masinilor aduse pe continentul nord-american cu circa patru ore.

Valoarea finala a investitiei din portul Constanta va fi de aproximativ doua milioane de euro, a spus Iacob. El a mai precizat ca noul terminal este proiectat numai pentru operarea navelor auto-transportoare, vase la bordul carora autovehiculele sunt transportate pe propriile roti, fara a utiliza alte echipamente speciale de incarcare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1346 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor