Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Toti bucurestenii vor beneficia de subventie pentru caldura, la iarna

Joi, 04 Octombrie 2012, ora 21:59
3332 citiri
Toti bucurestenii vor beneficia de subventie pentru caldura, la iarna
Foto: Realitatea Tv

Toti bucurestenii vor beneficia, la iarna, de subventie pentru plata energiei termice de la RADET, au precizat joi reprezentantii municipalitatii, potrivit carora suma prevazuta in acest scop este de 590 de milioane de lei, cu aproape 30 de milioane mai mult decat in 2011.

"Primaria Municipiului Bucuresti acorda, si anul acesta, subventia pentru plata energiei termice catre RADET. Astfel, pentru plata subventiei pentru energia termica, Primaria Capitalei are prevazuta in buget, pentru anul 2012, suma de 590 de milioane de lei", se arata intr-un comunicat al Primariei Capitalei.

Anul trecut, municipalitatea a alocat pentru subventiile la plata energiei termice 561,45 milioane lei. In 2010, subventiile alocate de primarie au totalizat 343 milioane lei, iar in 2009, aproximativ 357 milioane lei, potrivit sursei citate.

In acelasi comunicat se mentioneaza si ca, intrucat Primaria Capitalei "este interesata ca anumite categorii sociale sa poata beneficia in mod echitabil de aceasta subventie, in ultima perioada au existat o serie de variante de optimizare, printre care si acordarea subventiei, direct catre populatie, in functie de venituri".

Subventia reprezinta diferenta dintre costul de productie a gigacaloriei, 328 de lei, si pretul care ajunge la bucuresteni - 169,88 lei, precizeaza municipalitatea.

Oprescu anunta ca bucurestenii cu venituri peste 2.000 de lei vor plati mai scump caldura (Video)

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, miercuri, la Comisia de Industrii din Camera, ca nu mai poate face cu subventia si ca a cerut o lista de la ANAF cu veniturile bucurestenilor, astfel incat cei cu venituri peste 2.500 de lei pe cap de familie sa plateasca 328 de lei gigacaloria.

"Nu mai pot sa fac fata cu subventia. Nu mai pot. Nu mai am cum sa subventionez, si sunt multi amarati care nu au bani. Am cerut de patru ani - sa vad acum daca se concretizeaza - o lista cu veniturile de la ANAF si daca venitul e mai mare de 20-25 de milioane pe cap de familie sa pot sa-i pun sa plateasca 328, cat e acuma gigacaloria la Bucuresti. De ce? Ca sa pot sa maresc paleta alora care nu au bani. Nu e politic, e grija fata de oameni", a spus Oprescu.

Tot primarul general declara, in 13 septembrie, ca bucurestenii vor plati acelasi pret ca si anul trecut pentru gigacalorie, desi se estimeaza o crestere de aproximativ cinci la suta a pretului acesteia, din cauza scumpirii gazului.

Edilul Capitalei preciza ca este de asteptat ca pretul gigacaloriei sa se majoreze cu pana la cinci la suta, din cauza scumpirii gazelor, dar sublinia ca va avea grija ca pretul platit de populatie sa nu se modifice.

Oprescu mai spunea atunci ca municipalitatea va plati diferenta intre valoarea pretului real, care in prezent este de 328 de lei, si 170 de lei cat plateste populatia pentru gigacalorie.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#subventii caldura Bucuresti, #subventii caldura iarna 2012, #oprescu subventie caldura , #Bucuresti