Un copil roman cantareste 100 de kilograme la 7 ani

Miercuri, 21 Mai 2008, ora 14:22
2206 citiri
Un copil roman cantareste 100 de kilograme la 7 ani

Un copil de sapte ani din Botosani cantareste nici mai mult, nici mai putin de 100 de kilograme. Cazul, unicat in judet, a fost descoperit de medicii de la spitalul judetean abia in acesta saptamana, cand copilul a ajuns la Sectia de Boli Infectioase a unitatii medicale din cauza unor simptome diareice, informeaza Cotidianul in pagina electronica.

Gabriel este al saselea copil al unei femei din localitatea Tudora, care locuieste singura intr-o casa care nu este racordata la reteaua de energie electrica. Desi pe ceilalti cinci copii i-a dat in grija satului, Silvia Macarel a hotarat sa-l creasca pe Gabriel, insa o face prost, potrivit medicilor.

Medicul familie Gheorghe Luca sustine ca "ce-i aduce, aia mananca", motiv pentru care baiatul a inceput sa ia serios proportii de la varsta de un an, cand a avut tulburari hormonale cu adaugare excesiva de greutate.

"A fost trimis la medicul specialist, unde i s-a pus diagnosticul de obezitate", a povestit dr. Luca. Culmea este ca minorului i s-au facut la sapte ani asa-numitele analize de bilant, care au iesit cat se poate de bune. "Este un caz social, depinde si de unde locuieste. Sta in conditii foarte grele, mama il creste singura si munceste cu ziua prin sat. Este unicul caz de acest gen cu care ne-am confruntat", a adaugat medicul de familie.

Dupa ce a cazul copilului de doar sapte ani ce cantareste 100 de kilograme a ajuns in atentia medicilor din judet, pe numele lui a fost obtinut un certificat de persoana cu handicap in virtutea caruia mamei i se acorda un ajutor lunar de 270 de lei, care reprezinta singurul venit oficial al acesteia.

"E o neglijenta a dnei Silvia. Nu se ingrijeste", afirma Constantin Nitu, secretarul comunei Tudora, potrivit caruia nu este exclus ca si al saselea copil al femeii sa fie dat in grija spatului dupa ce nu l-a vizitat niciodata la spital si cand a fost cautat, vecinii a spus ca este in deplasare in alta comuna, unde traieste in concubinaj.

Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Doi polițiști din Botoșani au primit o pedeapsă „atipică” pentru fapte de corupție. Întrucât au luat mită cinci kilograme de caș, judecătorii i-au obligat să dea înapoi banii pe...
Ce spune antrenorul lui Dinamo înaintea meciului cu FC Botoșani
Ce spune antrenorul lui Dinamo înaintea meciului cu FC Botoșani
Antrenorul echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, Zeljko Kopic, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că se aşteaptă la un joc greu cu FC Botoşani, formaţie care a făcut meciuri...
#copil, #Botosani, #obezitate, #7 ani, #kilograme, #greutate , #Bucuresti