Un roman din trei a dat mita in 2007

Vineri, 13 Iunie 2008, ora 19:15
1007 citiri
Un roman din trei a dat mita in 2007

Aproximativ 30% dintre romani au dat mita. In plus, Parlamentul si partidele sunt in continuare percepute drept cele mai corupte institutii, conform unui Barometru al Coruptiei pe 2007, realizat de Transparency International.

Dupa Parlament si partide, in topul celor mai corupte institutii apar politia, institutiile din justitie si administratie. Urmeaza in top mita pentru servicile medicale si cea din sistemul de educatie. Pe ultimul loc sunt armata si organizatiile religioase, relateaza Evenimanetul Zilei.

Numarul romanilor care recunosc ca au dat mita este in crestere fata de anii trecuti. Sondajul arata ca 27% dintre romanii chestionati au dat mita in sistemul sanitar, 11% la politie, 10 procente in domeniul justitiei si 9% pentru educatie. Mai mult, peste 30% dintre romani sustin ca au dat cel putin o data mita.

Procentul romanilor care au dat mita este de 6 ori mai mare decat media Uniunii Europene.

In plus, barometrul arata ca fenomenul ia amploare in Romania. Daca din 2004 pana in 2006 procentul celor care au dat mita n-a trecut de 25%, anul trecut a ajuns la 33%.

Barometrul Coruptiei Transparency International a fost realizat in 60 de tari din toata lumea, pe un esantion reprezentativ de 1054 de indivizi, in perioada 25 iunie-2 iulie.

O cubaneză a obținut cel mai bun rezultat al României la Campionatul European
O cubaneză a obținut cel mai bun rezultat al României la Campionatul European
Sportiva română de origine cubaneză Amanda Zuaznabar-Torres s-a clasat pe locul 7 la cat. 63 kg, vineri, la Campionatele Europene de judo de la Zagreb (Croaţia). Amanda Zuaznabar-Torres a...
Veste mare pentru cei mai săraci români. Care va fi salariul minim net din 2025
Veste mare pentru cei mai săraci români. Care va fi salariul minim net din 2025
Mai mulți bani pentru cei mai săraci dintre români, din 2025. De la 1 ianuarie anul viitor, niciun român nu va încasa un venit mai mic de 500 de euro net („în mână"), adică 2.500 de lei,...
#mita, #barometru, #Romania, #coruptie, #Parlament, #partide , #Bucuresti