Unde mergem in Bucuresti? - In cautare de cadouri (microreportaj)

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 11:24
4037 citiri
Unde mergem in Bucuresti? - In cautare de cadouri (microreportaj)
Foto: Ziare.com

Criza sau ba, zapada ioc, dar sezonul Sarbatorilor a inceput si targurile de cadouri au iesit la inaintare cu ce au mai bun. Bucurestiul nu ramane nici el iarna aceasta fara astfel de targuri, numai bune pentru a completa lista de daruri pentru cei dragi.

Nu e niciun moment mai potrivit pentru a vorbi despre cadouri decat in luna decembrie. Supranumita si luna cadourilor, aceasta este acea perioada a anului in care se desarta buzunare si in care, sub sclipiri de luminite colorate, oamenii isi arata afectiunea daruindu-si unii altora obiecte frumos ambalate.

Daca nu ati cumparat carti de la Targul de Carte Gaudeamus, puteti trece pe la Galeria Dalles unde, pe langa volumele frumos aranjate in rafturi, puteti arunca o ocheada la Targul de Cadouri de Craciun, aflat deja la a cincea editie.

Inca de la intrare, veti fi primiti de un miros de cafea, ceaiuri aromate si dulciuri si cel mai probabil veti vizita mai intai standurile cu biscuiti, cozonaci, bomboane si torturi glazurate cu modele de sarbatoare.

Exista si standuri cu jucarii colorate, confectionate din lemn. Oferta este foarte variata si cuprinde, de la puzzle-uri si machete, pana la mini biciclete si marionete.

Totodata, puteti gasi, din blesug, si daruri pentru adulti. De la cafea aromata, seturi de ceai din ceramica pictate manual, papuci imblaniti pentru momentele in care se opreste caldura, jocuri erotice pentru cupluri, decoratiuni si zorzoane, la Dalles se gasesc de toate.

Veti da si peste standuri cu produse orientale. Doritorii pot cumpara saluri si esarfe cu banuti, papuci colorati cu margele, traistute, ii in culori stridente ori betisoare parfumate.

Si daca nu vreti sa faceti greseala unui cadou impersonal, puteti personaliza un glob sau un tablou cu mesajul pe care il doriti, iar pretul nu sare de 25 de lei.

Ceva mai ieftine sunt cadourile expuse de comerciantii din Centrul Vechi. Aici puteti gasi ciocolata si bunatati facute in casa, iar preturile sunt cam la jumatate comparativ cu targul de la Dalles.

In cautarea cadourilor potrivite, puteti da in patima cliseelor si puteti achizitiona efarse sau sosete cu Mos Craciun. Paleta de culori si texturi este destul de variata, iar preturile nu sar de 30 de lei. Ceva mai costisitoare sunt insa hainele de blana, care pleaca de la 300 de lei si urca, si urca, si urca...

Si bijuterii si briz-brizuri se gasesc din plin. Puteti achizitiona de la cercei din fimo, cu cele mai colorate si haioase modele, pana la argintaraie sau podoabe vintage, iar cele mai multe astfel de produse costa in jur de cateva zeci de lei.

In afara de cele necesare pentru a va face locuinta... incandescenta de Sarbatori, se mai gasesc si haine, incaltaminte, perne sau covoare.

De altfel, suntele de vioara, mimii, rochiile cu crinolina si multa lume fericita si relaxata dau Centrului Vechi un aer de sarbatoare.

Un targ de Craciun plin de caldura, colinde, mirosuri apetisante si bunatati culinare specifice Sarbatorilor de iarna si-a deschis portile si in sectorul 3, in Parcul IOR.

In plus, s-au adus decoratiuni specifice cu Mosi Craciuni, sanii trase de reni, fulgi de nea si stelute.

Pentru a crea si mai mult atmosfera tipica de sarbatoare, s-au montat casute din lemn unde puteti cumpara cam tot ce va pofteste inima. Si stomacul. Se gasesc sarmalute, vin fiert cu scortisoara, kurtos kalacs, dovleac copt, mici ori hot dog.

Unde mergem in Bucuresti? - Pe strazile inundate de beculete (microreportaj)

Nu lipsesc nici tarabele cu daruri pentru Craciun. De aceasta data, avantajati sunt cei mici, pentru ca mai bine de jumatate din produsele de la targ le este dedicata prichindeilor.

Daca treceti pe la cele trei targuri, aveti mari sanse sa taiati de pe lista cateva cadouri pentru ca oferta cuprinse tot felul de produse, pentru toate dorintele si bugetele. Spor la cumparaturi!

Capitala iti da zilnic posibilitatea sa alegi intre sute de cafenele cochete, lansari, conferinte, vernisaje, expozitii, concerte sau piese de teatru. Tot aici se gasesc stradute care ascund case elegante, brodate cu iedera si marchize, monumente bizare, case memoriale care au scapat de furia buldozerelor, parcuri ori gradini de toate felurile. Ziare.com isi propune sa va prezinte in fiecare luni cate un fragment de experienta urbana si asteptam si povestirile voastre.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#cadouri targuri Bucuresti, #targ Craciun Bucuresti, #cadouri Sala Dalles targuri , #Bucuresti