UPDATE: Functionarii publici au fost doua ore in greva (VIDEO)

Joi, 28 Februarie 2008, ora 13:12
1378 citiri
UPDATE: Functionarii publici au fost doua ore in greva (VIDEO)

Mii de functionari publici au intrat, joi, pentru doua ore, in greva de avertisment, informeaza NewsIn. Sindicatele au cerut tuturor angajatiilor din primarii, consilii locale, vami si directii de taxe si impozite sa inceteze lucrul intre orele 8 si 10, dar in ciuda apelului la zeci de primarii din tara functionarii si-au desfasurat in mod normal activitatea.

Sindicatele au cerut urgentarea adoptarii legii salarizarii in administratia publica, pentru a se putea reduce, astfel, diferentele de venituri din sistem.

Totodata, ei au solicitat cresteri salariale de 30%, motivand ca majorarile promise de Guvern pentru 2008 nu sunt suficiente, raportate la nivelul inflatiei anuntat. In administratia publica locala salariul mediu al functionarilor publici este de 800 de lei.

Functionarii publici si personalul contractual mai vor suspendarea aplicarii incompatibilitatilor prevazute de lege pana cand acestea vor fi compensate prin salarii, distribuirea biletelor de odihna direct federatiei, eliminarea imixtiunilor facute de catre reprezentantii Guvernului Romaniei in administratia publica locala si asigurarea unui spatiu pentru amenajarea biroului federatiei, la Bucuresti.

Sindicalistii sunt nemultumiti si de faptul ca Executivul i-a ignorat la negocierea salariilor pentru 2008. De asemenea, ei au solicitat premierului Tariceanu demiterea ministrului Muncii, Paul Pacuraru, pentru ceea ce ei au numit gafe incalificabile si pentru caracterul discriminatoriu si preferential al dialogului social.

Functionarii publici au fost si saptamana trecuta in greva pentru doua ore. Liderul sindical, Valer Suciu, a declarat ca vor declansa o greva generala pe data de 11 aprilie daca reprezentanti guvernamentali nu le vor rezolva cererile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grevă la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Salariații se simt "discriminați"
Grevă la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Salariații se simt "discriminați"
Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) intră joi în grevă japoneză, la nivel naţional, solicitând Guvernului demersuri urgente pentru majorarea...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#functionari, #publici, #greva , #Bucuresti