Vine viscolul si in Bucuresti. Va fi zapada de 50 cm! Iata unde poti suna daca ai probleme cu dezapezirea sau curentul

Joi, 05 Ianuarie 2017, ora 19:51
6542 citiri
Vine viscolul si in Bucuresti. Va fi zapada de 50 cm! Iata unde poti suna daca ai probleme cu dezapezirea sau curentul
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat, joi, ca locuitorii Bucurestiului pot suna gratuit la un numar de telefon, in cazul in care au probleme cu deszapezirea ori cu alimentarea cu energie electrica sau termica.

Numarul de telefon este 0 800 800 869

Pe de alta parte, Brigada Rutiera a Capitalei face un apel ca soferii sa nu foloseasca vineri autoturismele personale, pentru a se putea deszapezi eficient strazile.

Firea a convocat, joi, comandamentul de iarna in urma avertizarilor de viscol emise de Administratia Nationala de Meteorologie.

Gabriela Firea a cerut reprezentantilor institutiilor din subordine ca deszapezirea sa se faca unitar.

"Nu trebuie sa se observe ca in Sectorul 1 se face deszapezire mai buna si in Sectorul 6 mai putin buna. Proba abia acum se va da. Acum este proba in fata cetatenilor. Am discutat de acum cateva ore cu Directia de Asistenta Sociala, urmeaza sa mearga la oamenii fara adapost. Nu e de glumit. Se poate ajunge la imbolnaviri grave sau chiar decese.

Vor fi -11 sau -12 grade Celsius. Avem si un TelVerde pentru modul in care se face deszapezirea, daca sunt probleme cu energia electrica sau termica. Acesta este 0 800 800 868 si este gratuit", a declarat primarul general al Capitalei.

Sunt in vigoare doua avertizari meteo, un cod galben de ninsoare si unul portocaliu de viscol.

La randul ei, Gabriela Bancila, reprezentanta Admninistratiei Nationale de Meteorologie, a spus ca va incepe sa ninga de joi seara.

"Dupa ora 22:00, intra in vigoare atentionarea de cod galben. Vantul se va intensifica la peste 50 de kilometri pe ora. De la ora 2:00, vantul va deveni tot mai puternic si va depasi 70 de kilometri pe ora. Urmeaza viscol puternic. Maine (vineri, n.red.) se va diminua vantul. Vom veni cu o actualizare a prognozei. Cel mai probabil, dupa ora 15:00, nu o sa mai bata vantul.

Vineri vor fi - 4 grade, dar temperatura resimtita va fi de -10. In cursul noptii vor fi 13 - 14 grade cu minus", a precizat Bancila.

Boboteaza vine cu ger si un posibil cod rosu de viscol

Meteorologul a mai aratat ca exista posibilitatea ca stratul de zapada sa fie de 30 - 50 de centimetri, in locurile mai ferite, in rest stratul de zapada urmand sa fie de 10 - 20 de centimetri.

Primarul Gabriela Firea a mai cerut politiei locale sa asigure panourile stradale, astfel incat acestea sa nu se desprinda din cauza vantului.

La randul sau, comisarul-sef Florin Catana, reprezentantul Brigazii Rutiere a Capitalei, a facut un apel la bucuresteni sa nu foloseasca vineri masinile personale.

"Ne asteptam ca varful problemelor sa fie maine dimineata. Facem un apel catre toti participantii la trafic sa foloseasca autovehiculele doar daca este strict necesar. Le recomandam soferilor sa foloseasca transportul in comun. Astfel, putem interveni mai eficient", a aratat Catana.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#cod portocaliu viscol Bucuresti , #Bucuresti