Vremea se raceste in zilele urmatoare

Marti, 16 Septembrie 2008, ora 15:39
3469 citiri
Vremea se raceste in zilele urmatoare

Meteorologii ne anunta ca deocamadata nu vom scapa de frig. Incepand cu ziua de miercuri temperaturile vor scadea, iar ploile nu se vor opri prea curand.

Vremea se va mentine rece pentru aceasta perioada a anului, iar vantul va prezenta intensificari, cu precadere in sud si sud-est, anunta Realitatea.

Hidrologii au avertizeazat ca pana marti la ora 16.00, este posibil sa se produca inundatii in 15 judete. Cantitatile de apa vor fi de peste 30 de litri pe metru patrat, iar izolat acestea pot depasi chiar 60 de litri pe metrul patrat.

Ca urmare a precipitatiilor insemnate cantitativ, hidrologii au emis atentionare cod galben pentru 16 judete.

Se asteapta depasirea cotelor de atentie pe unele rauri mici din bazinele hidrografice: Timis superior, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Hunedoara si Caras Severin), Drincea, Jiu superior si mijlociu (judetele Gorj, Mehedinti),Oltul superior (judetul Harghita) si unii afluenti ai sai din bazinul mijlociu: Bistrita, Luncavat, Olanesti, Oltet, Topolog (judetele Valcea si Olt), afluentii Argesului superior, pe raurile Doamnei, Valsan, Targului, Argesel,cursul superior al Dambovitei (judetele Arges si Dambovita), Ialomita - curs superior, Ialomicioara, Cricovul Dulce, Prahova, Teleajean (judetulPrahova), Buzaul superior (judetele Covasna si Buzau), si pe cursurilesuperioare si mijlocii ale Putnei, Trotusului, Bistritei, Moldovei si Sucevei (judetele Vrancea, Harghita, Bacau si Suceava).

Depasirea cotelor de atentie se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai raurilor enumerate mai sus.

Veste teribilă pentru naționala României. Internaționalul scos cu targa de pe teren va lipsi la Euro 2024 VIDEO
Veste teribilă pentru naționala României. Internaționalul scos cu targa de pe teren va lipsi la Euro 2024 VIDEO
Selecționerul Edi Iordănescu a primit o veste neplăcută de la unul dintre cei mai în formă internaționali români, în perspectiva participării României la Euro 2024. Astfel, Olimpiu...
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
Poate România ține pasul cu schimbările rapide care au loc în marile economii europene? Și ce-ar trebui să facă pentru a nu fi lăsată în urmă? O analiză de Sabina Fati. Un Raport al...
#temperatura, #scadere, #miercuri, #Romania , #Bucuresti