Ziua Copilului, sarbatorita pretutindeni in Capitala

Miercuri, 01 Iunie 2011, ora 10:31
2264 citiri
Ziua Copilului, sarbatorita pretutindeni in Capitala
Foto: Arhiva

Expozitii de jucarii, concursuri, baloane, clovni, mascote, dans, muzica si teatru sunt menite miercuri, de Ziua Internationala a Copilului, sa aduca zambetul pe fetele celor mici.

Muzeul National de Istorie a Romaniei inaugureaza la ora 12,00 expozitia temporara de jucarii de colectie si istorice "Colectie de copilarii". Publicul va avea ocazia a se reintalni cu jucariile preferate din copilarie si a le descoperi pe cele ale parintilor si bunicilor, in expunere regasindu-se jucarii din anii '20 pana in anii '90.

Vor fi expuse peste 400 de piese apartinand Asociatiei Muzeul Jucariilor, grupate tematic - animale, arme, automobile, figurine, jucarii electronice, jucarii muzicale, jucarii traditionale, papusi, roboti, trenulete-tramvaie, rachete si nave spatiale.

La Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" cei mici, dar si parintii si bunicii vor invata sa planteze legume si flori in Gradina de legume din curtea gospodariei Traisteni iar apoi acestia sunt invitati la deschiderea expozitiei de desen si pictura "Casa bunicilor din Muzeul Satului" si la festivitatea de premiere a celor mai frumoase desene realizate de elevi ai scolilor bucurestene.

Programul va continua cu parada manuitorilor de steaguri din Italia, muzica si dans japonez, demonstratii de arte martiale, cantec si joc cu Formatia de dansuri a copiilor de la Asociatia Cultural Artistica "Liviu Vasilica" din Alexandria si multe concursuri cu premii.

Copiii si tinerii cu varsta de pana la 18 ani vor avea acces gratuit in muzeu.

In incinta Teatrului Masca va avea loc proiectul "Politistul - prietenul copilului", desfasurat de Politia de Proximitate a Sectiei 21 in colaborare cu Securitas.

Proiectul "Delincventa juvenila: intre neglijenta si intoleranta', din care face parte acest concurs, are ca scop prevenirea si combaterea delincventei juvenile in unitatile de invatamant. Aproximativ 100 de copii cu varste intre 10 si 17 ani vor participa la concursuri de legislatie si probe de teatru si poezie.

Centrul Cultural al Republicii Ungare ii invita pe copii la un concert-surpriza sustinut de "mici" talente, viitori artisti interpreti, prezentati de realizatoarea de emisiuni radio Ecaterina Stan.

Plimbari gratuite cu vaporasul

Aeroportul International "Henri Coanda" va fi invadat de "broscute". A devenit o traditie ca ziua de 1 Iunie sa transforme aeroportul intr-un decor de basm - un broscoi, o printesa si zeci de copii costumati in broscute galagioase il vor lua cu asalt. Povestea va continua cu jocuri, muzica si dans la Salonul Prezidential iar la final micutii vor vizita o aeronava.

Romfilatelia, alaturi de mascota Marky, ii invita pe copii, parinti si bunici in universul filatelic, pe platforma centrala din Parcul Herastrau (intrarea Charles de Gaulle), incepand cu ora 10, la concursuri si distractie.

Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti le ofera parintilor posibilitatea sa isi plimbe gratuit cu vaporasul copiii de pana la 14 ani. Pentru acest eveniment vor fi scoase pe lacul Herastrau cele sapte vaporase ale administratiei cu care se pot face plimbari, traversari si ecluzari.

In manejul Centrului de Salvare si Recuperare a Cailor Tei - Toboc, din soseaua Petricani, va avea loc un spectacol ecvestru dedicat celor mici: jocuri medievale calare, dresuri de cai, sarituri peste obstacole si tras cu arcul, prezentari de rase de cai, dar si multe alte surprize.

Parcul Plumbuita se va transforma intr-un veritabil parc al copiilor, unde de la ora 9,00 peste 600 de elevi sunt asteptati sa participe la prima editie a festivalului "Scoli, talente - noi vedete", organizat de Primaria Sectorului 2 si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Elevii care iubesc dansul, muzica si teatrul vor avea sansa sa-si demonstreze aptitudinile deosebite pe scena special amenajata pentru ei in parcul Plumbuita, unde se pot inscrie, in functie de varsta, la concursurile aflate pe agenda festivalului. De la ora 10,00, la locul de joaca pentru catei va avea loc concursul canin "Iubiti copiii si animalele!", dedicat tuturor celor care au acasa un patruped si sunt dornici sa participe la intreceri de acest gen, dotate cu premii specifice.

Clubul Seniorilor din parcul Plumbuita gazduieste o expozitie dedicata zilei de 1 Iunie, realizata de micutii talentati de la Gradinita "Castel".

In zona de sah din Parcul Lumea Copiilor, Primaria Sectorului 4 si Centrul de Excelenta "Rafael Vaganian" ii provoaca pe toti copiii pasionati de practicarea "sportului mintii" la un simultan de sah, la finalul caruia participantii vor primi diplome si numeroase premii. Distractia va continua, de la orele 13,00, cu ateliere de creatie in aer liber, in sprijinul copiilor cu dizabilitati.

Incepand cu ora 15,00, atmosfera de sarbatoare va fi intregita de cele cinci "masute de poveste" special amenajate pe aleea principala, unde micutii au ocazia de a se "intalni" cu personajele lor favorite din desenele animate, rasfoind revistele si cartile de colorat.

In Sala "Nichita Stanescu" a Centrului Cultural al MAI, de la ora 10,30, Luminita Anghel, Nicola, Sanda Ladosi si Pepe, Razvan Lucescu, Bogdan Stelea si jucatorii echipei nationale de fotbal vor darui clipe de incantare celor 150 copii de la trei centre de plasament din Bucuresti.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#evenimente copii Bucuresti, #sarbatoare Bucuresti Ziua Copilului , #Bucuresti