Dancila l-a demis pe seful Casei de Sanatate

Marti, 23 Iulie 2019, ora 14:55
4300 citiri
Dancila l-a demis pe seful Casei de Sanatate
Foto: Arhiva Facebook/Razvan Vulcanescu

Premierul Viorica Dancila l-a demis marti pe seful Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Razvan Vulcanescu.

Totodata, Dancila a dispus si trimiterea la CNAS a Corpului de control pentru verificari, potrivit Agerpres.

Demisia vine dupa 3 saptamani in care sistemul informatic din Sanatate nu a functionat deloc, creand haos pentru medici si pacienti. Initial Casa de Sanatate a negat, in ciuda faptului ca medicii de familie semnalau disperati problemele. Abia dupa 10 zile a recunoscut, desi, ulterior, Sorina Pintea a declarat public ca fusese informata de la inceput ca sistemul nu mai merge.

Totul a escaladat cand purtatorul de cuvant al CNAS, rugat sa explice de ce nu se rezolva criza, care pune in pericol vietile pacientilor, a raspuns senin ca oamenii mor si daca merge sistemul informatic, si daca nu merge. Dancila i-a cerut Sorinei Pintea sa ii demita pe seful Casei, Razvan Vulcanescu, si pe purtatorul sau de cuvant, Daniel Osmanovici.

A existat o mica disputa apoi intre premier si ministrul Sanatati, Pintea declarand ca ea nu are puteri asupra Casei de Sanatate, Dancila fiind cea care trebuie sa ii demita.

Osmanovici a demisionat de buna voie, insa pentru Vulcanescu a fost nevoie de ultimatum. Astfel, Dancila i-a transmis ca fie isi da demisia pana astazi, fie il demite. Se pare ca Vulcanescu a ales a doua varianta.

Luni, Pintea a anuntat ca raportul de control de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate va fi trimis la DNA, odata ce este finalizat, pentru ca acolo au fost gasite numeroase probleme de natura penala.

Vulcanescu ocupa de 13 ani functii de conducere in institutiile de la varful sistemului de sanatate din Romania - Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. El a fost numit de doua ori la conducerea CNAS de Mihai Tudose si a fost secretar de stat in Ministerul Sanatatii in Guvernul Ponta.

A plecat de la CNAS doar cateva luni, cand la conducerea institutiei a fost adusa Adriana Cotel, o apropiata a lui Darius Valcov. Cotel a plecat de la CNAS odata ce Dancila l-a demis pe Valcov, dupa ce Liviu Dragnea a intrat la inchisoare.

Citeste mai multe despre problemele cardului de sanatate:

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#Razvan Vulcanescu demis Dancila CNAS, #demis sef Casa Sanatate , #card sanatate