Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Decizia Bisericii legata de cardul de sanatate: Ce ii indeamna pe credinciosi

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 09:57
9398 citiri
Decizia Bisericii legata de cardul de sanatate: Ce ii indeamna pe credinciosi

Reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) ii indeamna pe enoriasi "sa cultive mai intai sanatatea sufleteasca" si sa decida rational, nu emotional, daca accepta sau nu cardul de sanatate.

Dupa ce unele fete bisericesti au protestat fata de introducerea cardurilor de sanatate, pe care le considera unealta diavolului, iar Casa Nationala de Sanatate a propus o varianta de card fara cip pentru a-i impaca pe preoti, Patriarhia Romana a venit cu sfaturi pentru credinciosii aflati in dilema.

Astfel, Sfantul Sinod a decis, in ultima sedinta "ca Biserica Ortodoxa Romana sa sustina demersurile Colegiului Medicilor din Romania pe langa autoritatile abilitate pentru identificarea unei metode alternative ca raspuns la solicitarile acelor pacienti care din motive de constiinta sau religioase refuza Cardul National de Sanatate", potrivit unui comunicat de presa al Patriarhiei.

De ce refuza romanii cardul de sanatate: "Citit invers inseamna drac" sau "E masina Diavolului"

De asemenea, clericii le-au cerut ierarhilor "sa indemne clerul, monahii si credinciosii ca, in contextul tulburarii provocate de opiniile confuze si contradictorii din mass-media cu privire la Cardul National de Sanatate, sa ramana statornici in credinta in Mantuitorul Iisus Hristos, sa cultive mai intai sanatatea sufleteasca prin rugaciune si fapte bune, si sa decida rational, nu emotional, totdeauna cu calm si intelepciune".

Anterior, la solicitarea Patriarhiei Romane, Ministerul Sanatatii a explicat avantajele cardului de sanatate, iar Colegiul Medicilor "a mentionat ca, din punct de vedere etic, nu mai exista nicio ratiune de a respinge cardul de sanatate".

"Singura problema care trebuie rezolvata este elaborarea unei solutii alternative pentru acei pacienti care din motive de constiinta si religie refuza cardul, iar Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a promis ca pentru astfel de persoane va cauta si va propune o metoda alternativa", se mai arata in documentul citat.

Cardul de sanatate si diavolul. Cum vrea CNAS sa impace maicutele si calugarii reticenti

Astfel, pentru a-i impaca pe cei reticenti, propunerea Casei Nationale de Sanatate este o varianta de card fara cip. Asta dupa ce sute de calugari si maicute de la diverse lacasuri de cult din tara au refuzat sa primeasca de la postas cardul de sanatate, din cauza cipului pe care il contine si din cauza ca, citit invers, inseamna "drac".

D.T.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#BOR card sanatate, #Patriarhie card sanatate, #card sanatate drac , #card sanatate