Ziare.com

Sistemul informatic din Sanatate a picat iar: Cardurile sunt blocate si nu se stie pana cand

Joi, 11 Iulie 2019, ora 11:23

   

Sistemul informatic din Sanatate a picat iar: Cardurile sunt blocate si nu se stie pana cand
Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate este indisponibila, potrivit unui anunt publicat pe site-ul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Conform CNAS, serviciile medicale, medicamentele si dispozitivele medicale se acorda/se elibereaza in regim off-line pana la remedierea indisponibilitatii PIAS.

"Urmare a unor probleme tehnice, care au condus la intreruperi in functionarea Platformei Informatice a Asigurarilor de Sanatate (PIAS), serviciile medicale, medicamentele si dispozitivele medicale se acorda/se elibereaza in regim off-line pana la remedierea indisponibilitatii PIAS.

Pentru transmiterea si validarea serviciilor acordate sunt aplicabile dispozitiile art. 207-210 din H.G. 140/2018 si ale art. 39 - 42 din H.G. 155/2017: serviciile medicale, medicamentele si dispozitivele medicale acordate/eliberate off-line in perioada 5 iulie 2019 si pana la remedierea PIAS, vor fi transmise in PIAS pana la termenul de raportare a activitatii lunii iulie 2019", afirma sursa citata.

Citeste si: Sistemul informatic din Sanatate functioneaza 2 ore in 3 zile. Medicii de familie se trezesc noaptea sa bage datele online.

Totodata, "serviciile de ingrijiri la domiciliu/paliative la domiciliu acordate off-line in perioada 24 iunie 2019 si pana la remedierea PIAS vor fi transmise in PIAS pana la termenul de raportare a activitatii lunii iunie/iulie 2019, dupa caz, iar raportarea lunara a serviciilor medicale, medicamentelor si dispozitivelor medicale acordate/eliberate in luna iunie 2019, se va efectua in cursul lunii iulie 2019, dupa remedierea PIAS", sustine CNAS.

"In acest sens, pentru perioada/perioadele in care au fost constatate intreruperi in functionarea PIAS, presedintele CNAS va emite Ordin, conform prevederilor legale mai sus mentionate, care se publica pe pagina de web a CNAS", potrivit aceleiasi surse.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1682 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cine este faimosul arhitect IT al acestui sistem? Ghitza de la

Belgrad sau celalalt, baiatu' lui generalul, cel care dadea bacsis electoral in dreapta si in stanga? De ce nu gasiti niste specialisti in psd? Va fac astia orice soft. Si soft si hard, cum va place :)

 

medicina de familie va fi in curand robotizata si automatizata

cu munca doctorilor it. cu cunostinte de automatizari, limbaje de programare, sisteme de operare e insa greu de crezut ca pot castiga mai mult de 400 de euro in tara..desi si ei pot cauta un dignostic pe google ca si un doctor... Sunt intrebati de patronii cu 8 clase ce stiu sa faca.practic si cum nu sunt doctori sa stie sa recomande antibiotic si ceaiuri nu pot munci si ei 4 ore pe zi si sa castige mii euro.

 

e scump un server, doua

cateva mii dolari. Mai trebuie pus si server linux de baze de date, mysql. sigur e cineva in bloc care se pricepe sau vreun student sa faca munca patriotica...banii nu sunt pentru itsti.

 

sistemul

Chiar as fi si eu curios sa vad sistemul acesta.
Nu inteleg, eu credeam ca orice se poate rezolva.
Incep sa cred ca nu se doreste rezolvarea acestui lucru. Oare de ce? Cine trebuie sa vina si sa salveze situatia?

 

fibra optica e un sistem complex modern

prin care se transmit informatii folosind lumina. Se repara prin sudura cu laser. Sa vedem dignosticul it si daca se si vindeca boala, sau e ca la medici de nu se stie.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor