Cand va fi gata Catedrala Mantuirii Neamului

Duminica, 04 Septembrie 2016, ora 13:41
10402 citiri
Cand va fi gata Catedrala Mantuirii Neamului
Foto: macheta catedrala

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, a afirmat ca spera ca la 1 Decembrie 2018, Catedrala Manturii Neamului sa fie sfintita.

"Am savarsit prima liturghie in fata acestei catedrale care se afla in formare, in constructie, asa cum tinerii se formeaza, merg spre desavarsire, spre maturizare. Speram, cu ajutorul lui Dumnezeu, ca in anul 2018, la 1 Decembrie, sa fiti prezenti, tinerii, aici, la sfintirea Catedralei, cand ea va fi acoperita si va fi sfintita masa Sfantului Altar si Sfantul Altar intreg, urmand ca dupa cativa ani, in care vom picta biserica, sa va invitam si la sfintirea picturii", a spus patriarhul, la finalul primei Sfinte Liturghii savarsita duminica la Catedrala Nationala a Mantuirii Neamului.

La slujba, oficiata pe o scena ridicata in fata Catedralei, au fost prezenti participantii la Intalnirea Tinerilor Ortodocsi din toata lumea, preoti si diaconi, credinciosi din Bucuresti si din tara.

Slujba a fost oficiata de patriarhul Daniel, impreuna cu mai multi ierarhi romani. La initiativa patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, intre anii 2007 si 2010 au fost parcurse toate etapele necesare pentru pregatirea documentatiei ridicarii locasului. In 2010 s-a organizat un concurs pentru atribuirea lucrarilor, iar in toamna acelui an au inceput primele lucrari pregatitoare (executia peretilor mulati si a excavatiilor). Lucrarile efective la Catedrala Mantuirii Neamului au inceput pe 23 decembrie 2011.

Citeste si cum justifica Patriarhia ca renoveaza complexul de lux Lebada, in tmp ce cere bani pentru Catedrala si de ce primarita Firea crede ca trei milioane de euro, alocati Catedralei din banii bucurestenilor, nu este o suma mare.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Catedrala Mantuirii Neamului, #termen finalizare Catedrala Mantuirii, #Patriarh Daniel , #Catedrala Mantuirii Neamului