450 de oi blocheaza o strada din Curtea de Arges (Foto)

Joi, 08 Iunie 2017, ora 11:58
4773 citiri
450 de oi blocheaza o strada din Curtea de Arges (Foto)
Foto: Arhiva Ziare.com

O strada din orasul regal Curtea de Arges este blocata, joi, de un protest cu sute de oi aduse de unul dintre cei mai cunoscuti crescatori de animale din judetul Arges, suparat ca pasunile au fost concesionate, iar ciobanii nu mai au voie cu animalele acolo.

Politistii si jandarmii intervin.

Daniel Petrescu, unul dintre cei mai cunoscuti crescatori de animale din judetul Arges, care considera ca autoritatile locale nu au respectat dreptul la pasunat al oierilor din zona, a scos aproximativ 450 de oi cu care a blocat o strada din orasul regal Curtea de Arges.

Alte aproximativ 200 de oi au fost aduse in parcarea din spatele Manastirii Curtea de Arges.

La fata locului intervin politistii si jandarmii, actiunea de protest nefiind autorizata.

Potrivit autoritatilor, organizatorul protestului si-a anuntat in scris in alte doua ocazii intentia de a scoate oile in strada, actiuni neconcretizate pana joi, cand crescatorul si-a pus in aplicare planul.

Potrivit acelorasi surse, Petrescu este nemultumit de modul in care s-a derulat o licitatie privind pasunile alpine.

Astfel, aproximativ 200 de oi au fost aduse in parcarea din spatele Manastirii Curtea de Arges. De asemenea, alte aproximativ 450 de oi blocheaza, la ora transmiterii acestei stiri, Strada Postei, pe ambele sensuri.

"Inspectoratul de Jandarmi Judetean Arges actioneaza pentru asigurarea masurilor de ordine publica avand dispozitive de blocare la fata locului si incercand sa evite eventualele complicatii care pot aparea", a declarat purtatorul de cuvat al IJJ Arges, Catalina Turcea.

Potrivit acestuia, vor fi aplicate sanctiuni atat pentru blocarea drumului de acces, cat si pentru comportament si limbaj neadecvat.

O licitatie privind pasunile alpine din Curtea de Arges a fost castigata de catre o profesoara care, in opinia lui Daniel Petrescu, nu are nicio legatura cu pasunatul. Pasunile fiind concesionate, ciobanii nu mai au voie sa intre cu animalele acolo.

Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
#protest suta oi, #protest oi Curtea de Arges, #crescatori animale Arges , #ciobani
Comentarii