Ziare.com

Boc, in fata Parlamentului: Codul Muncii ii protejeaza pe cei care muncesc

de Elena Enache
Marti, 08 Martie 2011, ora 10:53

   

Boc, in fata Parlamentului: Codul Muncii ii protejeaza pe cei care muncesc
Premierul Emil Boc a angajat, marti, raspunderea Guvernului pe Codul Muncii, urmand ca, imediat, Opozitia sa depuna o motiune de cenzura ce va fi dezbatuta si votata saptamana viitoare.

Profitand de faptul ca este 8 martie, premierul a oferit, inainte de inceperea lucrarilor, frezii tuturor jurnalistelor prezente la Parlament, dar si colegelor senator si deputat. PSD, PNL si PC au lipsit din sala, in semn de protest fata de decizia Guvernului de a-si angaja raspunderea pe Codul Muncii si a evita dezbaterea parlamentara.

De asemenea, accesul la balcoanele Parlamentului a fost permis numai reprezentantilor presei, pentru a se evita o situatie similara cu cea de la motiunea precedenta, cand un barbat s-a aruncat de la balcon din cauza masurilor de austeritate luate de Guvernul Boc.

Premierul a prezentat de la tribuna Parlamentului principalele modificari aduse de noul Cod al Muncii.

Emil Boc a afirmat din nou ca angajatorii vor putea face mai usor angajari, iar angajatii isi vor gasi mai usor de lucru. El a reamintit faptul ca actualul Cod al Muncii este in vigoare din 2003, iar de atunci au intervenit schimbari majore: intrarea Romaniei in Uniunea Europeana si declansarea crizei economice globale, ambele conducand la nevoia reala ca Romania sa devina competitiva si mult mai atractiva pentru investitori.

Emil Boc a precizat ca Romania ocupa locul 114 din 139 de tari intr-un clasament al rigiditatii fortei de munca, fiind nevoie de o flexibilizare reala a acesteia.

In conditiile in care rata de ocupare in Romania nu depaseste 58%, premierul a declarat ca exista loc suficient pentru a se diminua munca la negru, aceasta avand un efect negativ dublu: orice loc de munca la negru nu e fiscalizat, iar salariatul nu beneficiaza de protectiile specifice, cum ar fi ajutorul de somaj sau asigurarile de sanatate.

In acest context, premierul a explicat ca noul Cod al Muncii inaspreste sanctiunile pentru cei care utilizeaza munca la negru.

Citeste discursul integral al premierului

Contractul de munca pe durata determinata

Emil Boc a trecut in revista apoi principalele modificari majore introduse de noul Cod al Muncii. Astfel, in ceea ce priveste contractul de munca pe durata determinata, el a precizat ca Romania detine cea mai mica pondere a contractelor de munca pe durata determinata in totalul contractelor, de doar 1,1%, in conditiile in care ponderea UE e 14%, cu maxim in Polonia de 27%.

"Codul Muncii actual nu permite dinamismul fortei de munca. Am propus ca durata contractelor pe perioada determinata sa fie de 36 de luni, in loc de 24 de luni, si el sa poata fi prelungit cu acordul partilor", a spus premierul, precizand ca va ramane ca regula contractul de munca pe durata nedeterminata.

Durata maxima a timpului de lucru

In ceea ce priveste durata maxima a timpului de lucru, ea va ramane in concordanta cu Constitutia, care prevede ca durata normala a zilei de lucru ramane in medie de cel mult 8 ore pe zi si maximum 48 de ore pe saptamana. Singura modificare va fi ca media va putea fi calculata, de comun acord intre angajat si angajator, la un interval de 4 luni sau 6 luni, nu la 3 luni ca in prezent.

"Venim cu durata normala a saptamanii de 40 de ore, durata maxima ramane 48 de ore, dar media celor 48 de ore se calculeaza la un interval de 4 luni de zile, in loc de 3, pentru ca exista domenii care au caracter sezonier, in turism, constructii, unde este nevoie de o mai mare flexibilitate a programului. Dam posibilitatea sa se calculeze aceasta medie la un interval de 4 luni, iar prin intelegerea partilor, pe anumite domenii, se poate calcula la 6 luni", a precizat Emil Boc.

Criterii de evaluare si performanta

Premierul a respins acuzatia ca noul Cod incalca directiva europeana cu privire la timpul de lucru, si a explicat ca unul dintre cele mai importante elemente de noutate este stabilirea obiectivelor de performanta individuala si a impunerii criteriilor de evaluare.

"Performanta are prioritate", a subliniat premierul, explicand ca la reangajare, astazi cele mai importante sunt criteriile sociale, de tipul vechimii in munca, si nu profesionalismul angajatului.

Mesajul este "daca oamenii muncesc si isi fac treaba legea ii apara in orice situatie, la locul de munca si in instanta daca cineva exercita un abuz impotriva lor", a precizat premierul.

Munca la negru

In plus, printre noile prevederi ale Codului Muncii se mai numara cresterea sporului pentru munca de noapte de la 15 la 25% din salariul de baza daca timpul reprezinta cel putin 3 ore din timpul de lucru, dar si introducerea de pedepse aspre pentru cei care incurajeaza munca la negru.

Astfel, se tripleaza amenzile pentru cei care utilizeaza munca la negru, iar in cazul in care se utilizeaza la peste cinci salariati, se aplica sanctiunea penala, si pierderea totala sau partiala a dreptului angajatorului de a beneficia de subventii, fonduri publice sau europene.

In ceea ce priveste concedierile colective, premierul a explicat ca a fost acceptat un amendament al partenerilor de coalitie, conform caruia, in termen de 45 de zile calendaristice de la concediere, salariatul concediat are dreptul de a fi angajat cu prioritate pe postul reinfiintat fara concurs sau fara perioada de proba.

Emil Boc a respins si acuzatiile cu privire la incurajarea importului de forta de munca straina, precizand ca permisele de munca pentru cei veniti din afara vor ramane in continuare in numar limitat.

Alte precizari s-au referit la facilitatile care vor fi introduse in cazul participarii salariatilor la cursuri de formare profesionala din initiativa angajatorului.

De asemenea, premierul s-a referit pe larg la noile reglementari privind relatia angajat - sindicate si modul in care vor fi renegociate contractele colective de munca.

"A fost eliminata interdictia de constituire a reprezentantilor salariatilor, in cazul in care in unitate exista cel putin un membru de sindicat, fiind inlocuita cu propunerea ca reprezentantii salariatilor sa poata fi alesi numai in unitatile in care nu exista organizatii sindicale reprezentative, conform legii. In acest sens, in cazul in care nu exista organizatie sindicala reprezentativa in unitate, reprezentantii salariatilor pot sa desfasoare activitati specifice sindicatelor. Prin proiectul de lege s-a propus ca reprezentantii salariatilor sa poata negocia incheierea unui contract colectiv de munca, posibilitate, de altfel, reglementata si in Legea 130/96 privind contractul colectiv de munca.

Practic, ce inseamna, asta? Ca, astazi, daca ai o unitate cu 200 de angajati si acolo exista un membru de sindicat afiliat la Sindicatul Soferilor, el poate bloca dreptul celorlalti salariati de a participa la negocieri pe marginea contractului colectiv, fiind un singur membru de sindicat. Noi spunem asa: daca exista organizatie sindicala cu numarul de membri prevazut de lege, atunci, foarte bine, organizatia sindicala este aceea care negociaza. Dar daca nu exista organizatie sindicala, atunci trebuie sa lasi dreptul salariatilor, prin adunarea generala, tot alesi, dar salariatii sa-si poata negocia drepturile prin contract, potrivit legii, deci o anumita flexibilizare a acestor relatii", a explicat premierul.

In incheiere, Emil Boc a punctat inca o data ca noul Cod al Muncii este absolut necesar pentru a flexibiliza acest domeniu si pentru a face din economia romaneasca una competitiva.

Urmeaza cateva zile de dezbateri publice intense pe aceasta tema. Pentru a darama guvernul pe 16 martie, Opozitia are nevoie de 236 de voturi, de care nu dispune in acest moment. Pentru a evita surprizele neplacute, PD-L a anuntat inca de luni ca senatorii si deputatii democrat-liberali vor fi prezenti in sala saptmana viitoare, pentru a asigura cvorumul de sedinta, dar nu vor vota, tactica aplicata si de Opozitie in mai multe randuri, de exemplu la votul dat in cazul avizului cerut de DNA pentru Dan Pasat.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3496 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
50 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Domnu' Boc!

Ce discurs stralucit! Parca l-am auzit din nou pe mentorul tau Ceausescu! Pacat ca nu ai vorbit 2-3 ore!

Te asteapta salariatii cu flori! Au sa te astepte tot timpul si peste tot sa te imbratiseze si sa te pupe! Sa ai grija si tu, si Basescu, sa nu va stranga atat de tare incat sa va innabuse!
Am auzit ca si la Cluj esti foarte iubit de populatie. Abia te asteapta unii sa revii acolo! Sa ai grija, mititelule! De acum, toata viata numai cu garda din securistii vostri de la SPP, altfel, va fi cam periculos...

 

BRAVO BOC ! IN SFARSIT AI FACUT SI TU UN LUCRU BUN PENTRU TARA ASTA !

.

 

Sunteti niste ...NULITATI

Toti sunteti niste NULITATI...fac referire la toti "politicienii".VORBITI DE PERFORMANTA SI VOI SUNTETI SUB ORICE CRITICA !

 

FELICITARI DOMNULE PREMIER!ASUMAREA RASPUNDERII GUVERNULUI PE CODUL MUNCII ESTE UN GEST FIRESC,NECESAR SI UTIL ROMANILOR BUGETARI,IN CONCORDANTA CU LEGISLATIA MUNCII EUROPEANA CONTEMPORANA,UN GEST CARE INCUNUNEAZA EFORTUL POLITICIENILOR DE BUNA CREDINTA

DE REFORMARE,DE SCHIMBARE A TIPARELOR COMUNISTE CARE DIN

PACATE AU RAMAS CA O RUSINE PE FATA ROMANIEI,LA 20 DE

ANI DE LA ARUNCAREA LA COSUL ISTORIEI A IDEOLOGIEI

TOTALITARE!

GUVERTNUL PDL A FOST SI RAMANE CEL MAI PERFORMANT IN

ELABORAREA UNOR LEGI CAPITALE PENTRU DEZVOLTAREA

SOCIETATII ROMANESTI PE TERMEN LUNG!

URMEAZA IMPLEMENTAREA LOR CU FERMITATE!

INCA O DATA FELICITARI SI MULT SUCCES ROMANIA!

Dialogul lui Boc cu tara la a 11-a asumare (prevazuta in Constitutie ca o exceptie)

Boc: Popor, a hotarat dom'Base sa te jupoaie mai bine, in acord cu transnationalele!
Poporul: Huo!
Postacul adevar: Sarut talpa lui Base si ling praful imprejurul lui Boc!
Boc: Deci vad ca handi sunt de acord...Deci ii dam drumul!

PT ADEVAR

Incepeti frumos comentariul, cu "schimbarea tiparelor comuniste". Din pacate continuarea este tipica Cantarii Romaniei si vizitelor de lucru ale tovarasilor comunist: cel mai..cea mai....etc, etc

IATA MODELUL...ROBOT AL ....VIITORULUI(NICIODATA) PRESEDINTE AL ROMANIEI,UN MOJIC,IMPOTENT POLITIC-PORUMABCUL!

DIN GANDIREA LUI:

"20 DE MILIOANE DE ROMANI SPUN SA II I-A DRACUL PE BOC

SI BASESCU"

SI TOT DIN PUTUL ACELUIASI IDEOLOG LIBERAL COMUNIST:

"DUMNEAZEU SA NE AJUTE"!!!

NO COMMENT!

ORICUM E MAI BUN DECAT CHIORU VOSTRU

ORICUM VA DUCETI LA GUNOI , SE VEDE CLAR

javre cu tine in frunte

Angajatii din Romania, sunt intr-un dezavantaj vizibil din luna cu noul Cod al Muncii.

- Daca cineva ar fi vrut sa modifice in tara aceasta Codul Muncii, dar intr-un mod inteligent ar fi urmarit cat la suta dintre procesele judecate pe codul muncii sunt castigate de patroni !

La 95 % din procese castigate de angajati, ERA CLAR CA TENDINTA DE INCALCARE SI DE ABUZ ESTE A PATRONILOR !

Dar cretinismul clasei politice romanesti, arunca o natie vlaguita, formata si din oameni ce muncesc din greu, la mila patronilor si sefilor.

Nu este exclus ca aceasta modificare a Codului Muncii sa fie o incercare, mai putin sau mai mult voalata, spre distrugerea sindicatelor din Romania !

Pentru ca de dat dreptul la politicieni, il dau sigur PATRONII !!! NU AMARATII CARE MUNCESC PE 700 RON PE LUNA !!!

De ce nu S-A INCLUS IN NOUL COD AL MUNCII PREVEDEREA CA NEPLATA TAXELOR SOCIALE DE CATRE ANGAJATORI SA FIE INFRACTIUNE SI SA INSEMNE PUSCARIA ?

DE CE NU SE PERMITE FORMAREA UNOR SINDICATE SI IN UNITATI CARE AU MAI PUTIN DE 15 ANGAJATI ?

DE CE NU SE PERMITE REPREZENTAREA SINDICALISTILOR DE LIDERI DIN AFARA UNITATII IN CARE SUNT ANGAJATI ? AVAND IN VEDERE CA PATRONII ISI POT ADUCE CONSILIERI PE PROBLEME CU ANGAJATII DIN EXTERIOR !!

DE CE NU SUNT FORTATI ANGAJATORII PRIN LEGE SA SPUNA LA ANGAJARE CATE PERSOANE AU FOST TESTATE PENTRU UN LOC DE MUNCA, SI APOI DATE AFARA PENTRU NECORESPUNDERE PROFESIONALA ???? SA STIE OMUL DIN START DACA ARE DE A FACE CU PATRONI NESERIOSI ?

Multe ar putea fi cerute de la politicienii ce ne conduc, dar foarte important: nu mai trebuie sa cerem TREBUIE SA IMPUNEM !

Altfel vom fi redusi la starea de victime, ale lacomiei, injustitiei, nepasarii, coruptiei !

Sa speram ca noul Cod va aduce mai multe locuri de munca in privat ca-n toate tarile UE unde s-au aplicat aceste noi prevederi si la reducerea nr celor care dorm pe bani multi prin birourile de la stat

Si-n SUA sindicatele au fost conduse de mafie multi ani , a venit timpul ca si la noi sa fie intrerupta mafia , iar sindicatele sa se ocupe cu adevarat cu apararea drepturilor angajatilor si nu cu afaceri personale

CE VORBESTI ?!?!?!

ASTA II CODUL SCLAVIEI !!!!!

Toata lumea vrea salarii ca in Occident...

...dar munca sa se faca tot dupa legile lui Ceausescu si Iliescu!

Nu prea merge!

CE TI SE PARE ASA DE EXAGERAT ?!?!?!

Din moment ce platim taxe si impozite,pretul carburantilor,si pretul alimentelor este la fel ca in Occident,nu inteleg de ce nu ar fi si salariile si pensiile ca in Occident ?!?!?!?
Sau Romania nu este membra UE ?!?!??!?

profesorasul neconstitutional

Considerand ca in Carta popoarele Organizatiei Natiunilor Unite au proclamat din nou credinta lor in drepturile fundamentale ale omului, in demnitatea si in valoarea persoanei umane, drepturi egale pentru barbati si femei si ca au hotarat sa favorizeze progresul social si imbunatatirea conditiilor de viata in cadrul unei libertati mai mari,

Articolul 22.
Orice persoana, in calitatea sa de membru al societatii, are dreptul la securitatea sociala; ea este indreptatita ca prin efortul national si colaborarea internationala, tinandu-se seama de organizarea si resursele fiecarei tari, sa obtina realizarea drepturilor economice, sociale si culturale indispensabile pentru demnitatea sa si libera dezvoltare a personalitatii sale.

Articolul 23.
Orice persoana are dreptul la munca, la libera alegere a muncii sale, la conditii echitabile si satisfacatoare de munca, precum si la ocrotirea impotriva somajului.
Toti oamenii, fara nici o discriminare, au dreptul la salariu egal pentru munca egala.
Orice om care munceste are dreptul la o retribuire echitabila si satisfacatoare care sa-i asigure atat lui, cat si familiei sale, o existenta conforma cu demnitatea umana si completata, la nevoie, prin alte mijloace de protectie sociala.
Orice persoana are dreptul de a intemeia sindicate si de a se afilia la sindicate pentru apararea intereselor sale.
Articolul 24.
Orice persoana are dreptul la odihna si recreatie, inclusiv la o limitare rezonabila a zilei de munca si la concedii periodice platite.

Articolul 25.
Orice om are dreptul la un nivel de trai care sa-i asigure sanatatea si bunastarea lui si a familiei sale, cuprinzand hrana, imbracamintea, locuinta, ingrijirea medicala, precum si serviciile sociale necesare; el are dreptul la asigurare in caz de somaj, boala, invaliditate, vaduvie, batranete sau in celelalte cazuri de pierdere a mijloacelor de subzistenta, in urma unor imprejurari independente de vointa sa.
Mama si copilul au dreptul la ajutor si ocrotire deosebite. Toti copiii, fie ca sunt nascuti in cadrul unei casatorii sau in afara acesteia, se bucura de aceeasi protectie sociala.

@dan-ionescu

Dane le.prele din pdl te-au depunctat,de unde se vede unde s.ug ei,ca mielul la doi berbeci.
Sub sclavia base-boc anastase,romanii o vor duce tot mai greu. Am mai auzut despre o femeie care a vrut sa fie impuscata.De ce astia trei nu cer acest lucru?

nea boc

Eu te cred esti om cinstit dar codul munci facut de patronate este sclavagie, crima impotriva poprului roman.
Ce ati introdus acum in cod pt ca am citit modificarile, patronul se trezeste dimineata vine la birou si zice tu esti conediat asa sec fara vreo explicatie ...nu tata inainte nu mergea asa ca daca iti stiai drepturile mergeai la tribunalul munci contestai decizia ca ilegala si se uita lung la tine patronul. Ati prelungi perioada de proba de la 1 luna la 3 luni sa te tina angajatorul 3 luni pe salariu minim ca ii permite legea iar dupa sa te schimbe fara vreo explicatie. Tata i-ati nenorocit pe cei care muncesc in Romania

 

NUMAI CA IN ROMANIA NU AI UNDE MUNCI....

Tara e in PARAGINA...NICI cu codul muncii anterior nu aveai drepturi pe care sa le poti folosi,drepturile erau
doar pe hirtie,cind ajungeai in tribunal te loveai de mafia faradelegilor.

nu nu

te inseli la tribunalul muncii nu se plateste nimic iar cei care ajungeau acolo aveau astig de cauza in 90% din cazuri, am avut colegi care au fost repusi in drepturi dupa decizia tribunalului

@AB!!SS

Toti care au castigat (colegi de-ai tai,J>VRa de stat)au fost numai pu.tori cu slujbe grase ,si carnete portocalii.DE CE NOUL COD AL MUNCII NU SE APLICA SI LA AGENTIILE DE STAT?
Avem decfi DOUA coduri ale muncii!!!Asa vrea dictatura din conducerea de partid si de stat?

PATRONI MANA-MANA CU JUDECATORI...

Lucram la patron italian aici in tara in 2006,si pt ca ne-am cerut drepturile conform codului in vigoare,
9 salariati am fost concediati abuziv,a urmat litigiul,
mult si bine 3 ani de zile,dar cu magistratii corupti
nu ai nici un drept in Romania.

La tribunalul muncii nu ajung niciodata cei ce muncesc , ci numai cei ce incearca sa traga teapa angajatorului

Asa au fost repusi in drepturi fosti angajati ai fiscului care au fost prinsi la furat , dar pt ca judecatorul a considerat ca n-au furat destul de mult si nu i-a condamnat au fost reangajati cu sprijinul liderilor de sindicat . Noul Cod nu va mai permite asa ceva .

CE SLAB GANDESTI......!!

La tribunal ajung doar cei care isi CER DREPTURILE pt care muncesc,ceilalti care nu le cer NU NEGOCIAZA sunt
sclavii patronilor,lingaii,spionii.
Multi de frica sa nu-i dea afara nu negociaza niciodata
de astia au nevoie patronii de servili,umili,slugi.

yo4

Prietene drag eu nu sunt politic si critic pe toata lumea. Mi se rupe de codul muncii acum pentru ca nu lucrez in tara si nu cred ca voi lucra prea curand. Am lucrat de mult si stiu cum merg treburile.
Nu inteleg o chestie cum sa dai scor negativ cand : Guvernul avantajeaza angajatorul bah voi nu intelegeti ala face ce vrea acum, cum sa zici ca nu am dreptate? ati citit cu ochii vostri textul de lege sau va luati dupa ce va zice la televizor ca aia e bine sau rau? Mai putei judeca singuri?! sau sunteti pe forum daor patroni si oameni politici? Eu sunt om simplu si probabil ca nu voi face nici o data politica nu la noi.
Eu capreciez guvernul cand face lucruri bune si il critic cand o da in bara, cu codul asta a dat-o in bara rau de tot poate nu sutneti constienti.

PANA SI PIATA INTERBANCARA APRECIAZA NOUL COD AL MUNCII

LEUL CRESTE FATA DE EURO !1eur=4,18ron

 

desigur

in plus acest nou Cod al muncii este un pas spre armonizarea cu LEGISLATIA EUROPEANA a muncii.

UNDE AI CITIT TU ASA CEVA ?????

SPUNE-NE SI NOUA ?!?!?!
TU VORBESTI NUMAI SA NU TACI!!!!
VA O COMPARATIE INTRE CODUL SCLAVIEI LUI BOK SI CEL EUROPEAN SI O SA VEZI FOARTE MULTE DIFERENTE !!!!!

 

ACEST POLITRUC CEAUSIST ESTE SADIC,PENTRU EL CONTEAZA DOAR BANII JECMANITI DE LA FMI IN INETRESELE MAFIEI PDL-iste.

Neam de traista,de opinca si sluga comunist-ceausista ,Boc Emil "juristul"NU STIE CA UN CONTRACT DE MUNCA ESTE BIPARTIT si el se inchie in iNtresul ambelor parti:

Iata aici o modificare de contract care-l trimite pe Boc Emil in fata unui Tribunal Penal:

"RT. 17 – Obligatii anterioare incheierii sau modificarii contractului individual de munca; acte aditionale la contract; contractul de confidentialitate

(1) (OUG 65/2005, modificata prin Legea de aprobare 371/2005 si apoi prin OUG 55/2006) Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice .

Adica "angajatorul" joaca tzontzoroiul pe demnitatea si interesele angajatului?ANAGAJIUL SE SUPUNE FARA DREPTUL PE CARE I-L DA CATARATERUL JURIDIC BIPARTIT AL CONTRACTULUI DE MUNCA? Ce crede acest bociu SLUGARNIC ,rebut subuman al epocii comunist ceausiSte ,ca romanii sunt maimute alcoolizate care stau ca el cu nasul la picioarele stapanului?

SCLAVAGISMUL CEAUSIST SE REINTOARCE?CINE SUNT "ANGAJATORII" din Romania?Sunt fosti securisti de a-i lui Basescu Traian ,sau ceausisto-kgb-isti iliisti,sau aventurieri penali din occident care prifita de urma lacomiei unui bociu PDL-ist.

In cea ce priveste munca,Boc emil este ultimul politruc PDList care are dreptul sa vorbeasca dewspre munca,nu a muncit niciodata si pentru ca nu stie ce-i aceea munca a distrrus intr-un siongur an de zile toata initiativa privata romaneasca de peste 15 ani de zile de dupa 1989.700 000 DE SRL-uiri au fost decimate de crimionalul impozit forfetar.pe atujnci Boc emil nu era sigur ca va gasi in FDMI complici care sa-i dea banii pentru a-si cumpara mentinerea frauduloasa la putere in Romania.

 

CE INSINUIAZA COMPLICELE LA CONTYRABANDA BOC EMIL?

Ca in 2007 Romania a fost primita in Uniunea Europeana cu romanii care nu munceau ,ca nu exista in tara un COD al Munci ASA DUPA CUM TOATE LEGILE ORGANICE ROMANESTI DISRTRUSE DE BOC EMIL prin ORDONANTE nazist-staliniste NU AU FOST APTE PENTRU ADMITEREA TARII IN UNIUNEA EUROPEANA SI-N NATO?

Ce insinuiaza puscariabilul complice la terorism international ,Boc Emil ca toate Pactele si Tratatele Internationale la care Romania este parte si care sunt INCALCATE PENAL DE ORDONANTELE NAZISTE ALE GRUPARII DE CRIMA ORGANIZATA PDL-UDREA BASESCU BOC nu sunt in letera legii internationale?

Cat mai este admis acest politruc primitiv in palatul Victoria pentru a atenta la siguranta publica romaneasca si europeana?

Precizare,Basescu Traian este acuzat international de complicitate la terorism,iar Boc Emil prin acceptare tacita a neclarificarii acestor acuzatii extrem de grave ii deveine complice.

...si acum suntem de cartea recordurilor...

avem la ora actuala cel mai ASUMAT premier din lume in rest sa auzim de bine.

 

Am ajuns in Evul mediu....

un Toequemada ne mai lipseste si stalpul de rug... ca in rest le cam avem pe toate

ROMANII SI-AU VOTAT PARLAMENTARII,

..nu pentru a-l accepta pe maimutoiul ceausist Boc Emil in Parlament.Ce inseamna aceasta ca PARLAMENTUL ROMANIEI NU MAI ESTE AL POPORULUI CI A TRECUT ALATURI DE CONTRABANDISTII .INFRACTORII SI CRIMINALII PDL-isti?

lasa ca se gaseste cineva sa inventeze....

si asa Vampirul Tepes e imaginea in lume... Romanica sa traiasca!!!!

De Paste vreau...

Sa-l vad ASOMAT!

IATA CAT RESPECT ARE BOC EMIL PENTRU MAMELE ,SOTIILE DIN ROMANIA,

..distyruge inca o lege organica ce nu poatye fi asumata de unici un guvern chiar de ziua de 8 MARTIE,CAND IN INTREAGA LUME FEMEILE SUNT FELICITATE nu terorizate asa cum face Boc Emil.

Dar ce pretentii poti avea de la un politruc care are in guvern o prostituata si care-si inseala nevasta cu prima dama de consumantie.

Unicul dor se duce pe rapa!

“Unicul dor al vietii mele fiind ca sa-mi vad natiunea mea fericita, pentru care dupa puteri am si lucrat pana acuma, durere fara mult succes, ba tocma acuma cu intristare vad, ca sperantele mele si jertfa adusa se prefac in nimica. Nu stiu cate zile mai pot avea ; un fel de presimtire imi pare ca mi-ar spune, ca viitorul este nesigur. Voiesc dar si hotarat dispun, ca dupa moartea mea, toata averea mea miscatoare si nemiscatoare sa treaca in folosul natiunii, pentru ajutor la infiintarea unei academii de drepturi; tare crezand, ca luptatorii cu arma legii vor putea scoate drepturile natiunii mele."


da' cu adeleanu' de Boc e numa blah blah... blah

asta vorbeste rau pe langa

atatea debilitati nu am mai auzit,pai ce treaba sa aiba de ex unu care nu munceste la patron si se ocupa de smecherii cu codul muncii lu peste ,normal ca codul asta al muncii o priveste pe cei care muncesc cu contract,si o priveste mai ales pe cei care muncesc pe salarii medii si mici ale caror salarii vor fi si mai medii sau si mai mici,hahaha,plus ca vei fi un fel de t arfa a patronului care va face ce vrea cu tine,dar vad ca pe oameni acest lucru nu prea il deranjeaza ,acest cod al muncii de fapt va duce romanica in lumea a treia ,vezi si articolul cu renault care vrea sa mute o parte din dacia in maroc fiindca angajatii de la pitesti au prea multe pretentii financiare,ce dovada mai clara iti trebe in sensul ca ce urmareste acest cod,este un cod de capitalism salbatic care probabil va avea efecte chiar inverse in sensul ca si mai multi oameni se vor ocupa cu smecherii la negru in loc sa lucreze pe un salariu de mizerie,va fi o jungla tara asta ,de fapt va fi cum o vrea baselu,desigur cu acceptul acestui minunat popor care merita soarta pe deplin

 

CEL MAI BINE SA NU DAM NICI UN LEU LA STAT

EU ASA FAC ,CEA MAI BUNA TREABA

Asa v-a invatat PSD

Asa faceti..
Infractori pe toata linoia!

 

Danix61

Desi de obicei ma feresc sa folosesc un limbaj prea dur, de data asta nu pot decat sa fiu de acord cu tine. Individa asta absolut dezgustatoare, care mai semneaza si ca Hera, face parte din gruparea de slugoi portocalii care posteaza aici pe bani.

"Flexibilizare reala" a fortei de munca, asa cum o denumeste dl. Boc,...

...va transforma salariatul roman in sclav al patronului, dar si in sclav al propriei neputinte, mai ales in perioadele de criza! Daca si pana acum foarte multe drepturi erau doar pe hartie, ca,de exemplu, negocierea salariului, iar ajutorul de la sindicat, identic nul, dupa adoptarea noului cod salariatul va avea dreptul doar sa se roage la Cel de Sus, ca sa nu puna patronul "geana" pe el! Dar numitul Boc nu cunoaste asemenea situatii, el n-a muncit in economia reala! Poate ii va veni randul, intr-o buna zi!

 

drepturile se obtin in strada si se pierd in parlament

ce vina are bOc daca noi nu reactionam ? el poate propune , noi putem sa iesim in strada.daca-i mai comod in casa la televizor atunci bine ne fac d-nii guvernanti.totusi nu uitati ca vin alegerile si poate e singura sansa reala de a le arata guvernantilor ce mult "apreciem" ce fac pentru noi.deci domnilor , mergeti la vot, cu cat mai multi cu atat mai bine,daca voteaza multi romani frauda lor cu diaspora se va dilua in voturile celorlalti. SA TRAITI BINE !

 

Pai de ce sa iasa'n strada turma crestin'patriarhala......80% din populatie..

..ca sa se faca vinovati de 'ncalacrea sfintei porunci"Nu te impotrivi celui ce te asupreste si napastuieste!!"
Nu graieste imbecilul domn zeu patriarhal...ca daca se impotiveste cineva "porunci" lui il baga la rotisorul vesnic!!
Aceasta religioasa,indobitocita natie,NU IA SEAMA LA CELELATE NATII EUROPENE CU O "EDUCATIE LOGICA",GERMANIA FRANTA ETC..,ei ca prosti rabda de la "cei ce au de tata pe dreacu",dupa spusele aceluias ibbecil mascul-zeu.
Spor la SUFERINTA,natie de creduli fanatici si prosti gramada,ai mascului vostu tata.

un mincinos

și un incapabil
doar atat se vede

 

negrii pe plantatie

Lucrez la Aramis o firma la care am semnat un contract prin care ma oblig sa merg si sambata la serviciu si chiar dumineca la bani de nimic, stiu ca este ilegal dar nimeni nu face nimic pentru ca au relatii sus puse si lucreaza pt IKEA o firma care practica sclavia ,exploatarea minorilor in tarile americi latine a a persoanelor defavorizate (pt o farfurie de mancare) . Cu noul cod al munci vom fi SCLAVI legal, asta pentru ca politicieni nostri isi urmaresc doar interesele personale.

 
 

 

Codul Muncii protejeaza pe cei ce muncesc!

Nu cred ca cei care muncesc cu adevarat si isi vad de treaba vor avea de suferit. Liderii de sindicat trebuie sa inteleaga modificarile Codului mai in profunzime, nu la suprafata, si trebuie sa explice romanilor lucrurile asa cum sunt prezentate, nu cum si-ar dori unii sau altii.

 

nu pot

sa nu te bag de unde ai iesit.

Prietene drag esti Patron sau angajat la patron lingau sau spion cum zicea cineva mai sus.
Ba da tu chiar ne crezi prosti adica vrei sa ne zici in fata ca ce? ca asa rau cum e codu asta daca iti vezi de treaba si muncesti nu patesti nimic?
Esti chiar nesimtit. Pai ba slugarnici ca tine vrei sa fim toti? lingai? si asa sunt destui de ce cei cu demnitate care au curajul sa zica nu patronului cand face abuz sa nu aiba drepturile legale? Eu am fost si voi fi mereu un luptator si un revolutionar nu voi linge nici o data!!
Mars!

spune sincer, cu mana pe Biblie!

Esti PATRON sau ANGAJAT?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor