Coraci: Discutiile pe tema Codului Muncii, finalizate la sfarsitul saptamanii viitoare (Video)

Duminica, 30 Ianuarie 2011, ora 13:20
1333 citiri
Coraci: Discutiile pe tema Codului Muncii, finalizate la sfarsitul saptamanii viitoare (Video)
Foto: Antena 3

Presedintele UGIR-1903, Cezar Coraci, a declarat duminica, in cadrul unei conferinte de presa, ca discutiile cu Guvernul pe tema Codului Muncii s-ar putea finaliza pana la sfarsitul saptamanii viitoare, cand Executivul este asteptat sa promoveze noul proiect de lege.

"In cadrul discutiilor pe care le-am purtat cu premierul Emil Boc, acesta ne-a asigurat ca in cursul saptamanii viitoare vor urma ultimele intalniri cu patronatele si sindicatele pe tema Codului Muncii si ca pana la sfarsitul saptamanii Guvernul doreste sa promoveze Codul Muncii", a spus Coraci.

In opinia presedintelui UGIR, Executivul ar putea accepta, in urma negocierilor purtate cu patronatele si sindicatele, mai multe modificari la proiectul propus initial de Guvern.

"Fara sa fac speculatii, cred ca o parte din punctele pe care Guvernul ar parea sa nu le accepte in acest moment, sa fie in final acceptate pentru ca s-ar putea sa fie din nou vorba de intelegerea diferita a unui text care nu este inca unul final", a precizat Coraci.

De asemenea, Cezar Coraci sustine ca o parte din doleantele patronatelor au fost deja indeplinite de Guvern, una dintre ele referindu-se la posibilitatea concedierii angajatilor care nu au rezultate. "Ce am vrut noi, partial s-a obtinut. De exemplu, in acest moment se vor putea concedia salariatii pentru lipsa de rezultate in activitatea profesionala. Deci exista o flexibilizare reala, care respecta si garantiile contractuale", a adaugat presedintele UGIR-1903.

Premierul Boc s-a intalnit joi la Palatul Victoria cu patronatele si sindicatele pentru discutii pe Codul Muncii.

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat, miercuri, dupa intalnirea cu reprezentantii Fondului Monetar International, ca va lua in considerare unele dintre recomandarile sindicatelor legate de modificarea Codului Muncii si s-a aratat convins ca noul Cod va fi acceptat de toti actorii sociali.

"Am spus clar ca sunt cateva recomandari pe care noi le vom lua in considerare. In consecinta, maine (joi, n.r.), dupa ce vom avea intalnirile cu sindicatele, vom anunta ce s-a acceptat din acele recomandari", a declarat Botis.

Ministrul s-a aratat convins ca in urma discutiilor cu sindicatele se va ajunge se ajunga la un Cod al Muncii acceptat de toate partile.

Principalele cinci confederatii sindicale si patru confederatii patronale i-au scris sefului statului sa medieze "conflictul social" cu guvernul, semnaland ca eforturile legate de legislatia muncii au fost blocate "de unii reprezentanti ai Ministerului Muncii si ai Aliantei Confederatiilor Patronale".

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Codul Muncii negocieri, #codul muncii coraci , #Codul Muncii