Ziare.com

Emil Boc: Noul Cod al Muncii va crea locuri de munca (Video)

de Madalina Mitan
Marti, 22 Februarie 2011, ora 10:46

   

Emil Boc: Noul Cod al Muncii va crea locuri de munca (Video)
Premierul Emil Boc a subliniat ca noul Cod al Muncii, care se afla in dezbatere, va crea noi locuri de munca si va fi mai flexibil atat pentru angajati cat si pentru angajatori.

Dupa ce s-a intalnit, marti dimineata, cu parlamentarii UDMR pentru a discuta modificarile aduse actualului Cod, urmand sa discute si cu parlamentarii PD-L, Boc a spus ca "prin modificarile la Codul Muncii vizam in primul rand posibilitatea de a avea noi locuri de munca in Romania. In momentul de fata, Codul Muncii nu este suficient de flexibil pentru a permite mai multe locuri de munca".

Comparand legislatia romaneasca cu cea europeana, seful Guvernului a ajuns la concluzia ca "Romania este pe ultimul loc in ce priveste ponderea contractelor de munca pe durata determinata. Avem un cadru restrictiv de agajari".

Dupa ce a dat cateva exemple din state din UE, premierul a subliniat ca "in UE exista o flexibilitate mult mai mare a duratei contractelor de munca".

Potrivit sefului Guvernului, codul actual nu este suficient de flexibil pentru a permite realizarea mai multor locuri de munca, pentru ca are cateva prevederi care ingradesc ocuparea unei slujbe. Emil Boc a dat ca exemplu contractul de munca pe durata determinata.

"Astazi, durata maxima a unui contract de munca pe durata determinata este de 24 de luni. Dupa intrarea Romaniei in UE, un proiect european are o durata minima de 3 sau 4 ani. Cum poti sa angajezi pe cineva, legal, pe o durata de 3 ani, cand durata maxima a contractului pe durata determinata este de 2 ani?", a afirmat premierul Emil Boc.

Atunci cand jurnalistii i-au cerut o reactie la anuntatele proteste ale sindicatelor, legate de noile prevederi ale Codului Muncii, premierul a replicat: "Poate ca unele dintre prevederi nu intaresc parerea sindicatelor, dar ofera mai multe locuri de munca. Noi nu facem legi pentru persoane, ci pentru romani, pentru toti cetatenii tarii, pentru a avea mai multe locuri de munca", a spus Emil Boc.

Protest pe Codul Muncii: Sindicatele vor un milion de oameni in strada

Premierul a mai precizat ca in perioada urmatoare va mentine si continua dialogul cu partenerii sociali, cu sindicatele si patronatele si va tine cont de amendamentele parlamentarilor in cadrul procedurii de asumare a raspunderii Guvernului pe Codul Muncii.

Emil Boc a afirmat ca in urma acestor consultari Guvernul va lua decizia finala in privinta asumarii raspunderii.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2032 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
19 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

In opinia lui Boc romanii nu suntem persoane

O spune el:noi nu facem legi pentru persoane ci pentru romani.
Romanul in viziunea lui Boc:ani-mal cu buletin.

 

Emil Boc: Noul Cod al Muncii va crea locuri de munca !!!!

Cred ca ai si tu nevoie de un "NOU LOC de MUNCA"!
Vezi ca Elena Udrea sustine inlocuirea ta si poate
ajungi SOMER!

 

cum asa Boc? pai nu ne-ai trimis la munca in Spania si Italia? vrei sa venim inapoi sa traiti voi in huzur din colectarea taxelor? NUUUUUUUUUU....

treceti voi politicienii la munca! eu traiesc bine in afara Romaniei, iar in tara vin doar sa-mi vad parintii si sa ma odihnesc!!! hahaha...pune-i pe Eba, Prigoana jr, Pontacul, Mazare, etc la treaba...analfabetii astia i-ai cocotat in politica!

 

Corect ! Domnule Boc.

Numai ca ! aceste iluzorii locuri de munca,atunci cind vor aparea.....devin EJECTABILE la comanda patronului si a bunului sau plac ! Capisci ? Deci un loc de munca perfect nesigur,stresant si neprotejat. Asta aduce Noul Cod al Muncii ca inovatie Basesciana.Tare ma tem ca postacii pro-Basisti vor gusta din aceasta Lege !Ei si copii lor. SA LE FIE DE BINE !

Aici aveti perfecta dreptate!!

orice nesupunere va fi cu siguranta interpretata ca incompetenta.....

Ar trebui sa se oranizeze un for superior care sa verifice competenta managerilor si oportunitatea deciziilor acestora !!!


Nu-i exclus ca unii de la UBB sa utitlizeze noul cod a muncii tocmai pentru a-i desface contractul de munca a micutului Boc....pentru nimeni nu-i perfect!!!!!!

ce falci are grohaitorul Boc!!! doar Bombonel, Mitrea si Hrebe il intrec!!!!

grohaitorii cu sunci groase din politica!!!!

DRAGULUI TIEUES,

Pentru a fi corecti, este o extragere din context. Cand vorbeste despre persoane, se refera la sefii sindicatelor care nu sustin acest nou Cod al muncii. O zi placuta!

DRAGULUI NASTRATIN,

de ce-l confunzi cu nepotul Tamarei! Nastase a trimis romanii la munca in lumea larga! Si nu este rau ca a facut-o! este rau ca in 2 ani nu a reusit sa atraga investiti si sa readuca oamenii acasa la ei! Dimpotriva! A profitat de banii trimisi de ei, adaugandu-si comisioane din vanzarea Romaniei! Domnul Emil Boc nu a trimis pe nimeni, nicaieri! Ai plecat, daca ai dorit sau nu ai avut resurse de trai in Romania! Pentru ca, din 1 ianuarie 2007, suntem stat cu drepturi depline in U.E. am putut pleca liberi, fara viza, oriunde am dorit. Am avut libertatea ca in timpul de 90 de zile, legal, sa si lucram. Cine a dorit! Unii chiar au ramas pentru un timp nelimitat. Nu ai dorit 500 de lei, lasati de gasca tradiceanu-Ilici, ai plecat! Sa fim corecti in afirmatii, nu este atat de greu!

@parerea

Te contrazic daca-mi permiti.Nu suntem miembri cu drepturi depline in UE.
La nivel de relatii statale-administrative poate insa la nivel de cetateni romanii nu pot fi angajati in aceleasi conditii de munca ca restul statelor miembre ale UE(exceptand Bulgaria care-i ca si noi).
In continuare exista state care n-au deschis piata muncii in totalitate romanilor si nu permit inca angajarea romanilor in aceleasi cu conditii cu autohtonii.Spuna ce-or spune multi,salariile si posturile oferite romanilor sunt sub orice critica.Salarii cu 30-40% mai mici.Se incalca legea si asta pentru ca statul roman a confundat intrarea in UE cu delasarea pe parte diplomatica a romanilor.Pareta diplomatica romaneasca reprezentata prin ambasade se ocupa de pectacole di expozitii,de vanzarea pasaportelor si documentelor si de pictarea imaginii.Insa in ceea ce priveste protejarea si asistenta acordata cetatenilor romani,statul roman se limiteaza in continuare la o fraza:nu puetm sa ne implicam in politica interna a statului respectiv.Ca si cum cineva le-a cerut sa se implice in politica statului.Satul roman este obligat sa.si protejeze cetatenii indiferent de continentul unde acestia se afla atata dpdv al protectiei fizice cat si psihologice.Insa ce face?Nimic de nimic,cum ti-am mai spus se ocupa doar de temele care-i intereseaza.
La nivel privat ai perfecta dreptate orice roman care-si deschide firma are dreptul sa o faca in toate tarile UE,insa cei care vor sa se angajeze la altii nu.
Poate ca intrarea in Schengen ar rezolva situatia.

Cum poate un cod "sa creeze noi locuri de munca"?!

De dragul codului, asa, hodoronc-tronc, patronii vor incepe sa angajeze mai multi salariati?! Sau va presupune mai multa birocratie si vor fi necesari mai multi functionari?! Sau, de fapt, dl. Boc spera sa dispara munca "la negru", si sa fie declarate oficial mai multe posturi?! Dar asta, de fapt, nu inseamna "crearea de noi locuri de munca"! Oricum o dai, nu rezulta altceva decat ca dl. Boc, ca de obicei, MINTE, sau, daca nu minte, vorbeste in dodii, fara a sti, in realitate, ce spune!

 

noul cod nu o sa creeze nimic la fel ca si avortonul lor de impozit forfetar, deh...masura de dreapta!

se pare ca guvernantii nostri sunt pe "distrus" tara asta! cum asa?
PAI E CINEVA DE AICI CARE SA IMI SPUNA SI DE NISTE MASURI DE RELANSARE ECONOMICA????
numai militieni fiind, nu o sa se intample nici un fel de miracol iar romanii se vor manca intre ei "basescu style" si haosul se va adanci in tara asta!
doamne...trebuie ca am gresit "tare" de ne pedepsesti atat de mult!

Vai de capul nostru

Da va creea locuri de munca...poate la cimitir - nu le-ar mai muri multi inainte de jeguri!Daca astia sunt romani eu sunt episcop!

DRAGULUI DEKAR,

Va produce sigur! Marii investitori asteapta acest Cod, salivand de ani buni! Altfel nu vor investi in Romania! Simplu! Ei vor capitalism, dragilro! Noi, din 1989 am renuntat la socialism si am dorit piata libera a muncii! Dar ea nu a existat niciodata, corect reglementata, in Romania! Capitalismul inseamna PROFIT, dragilor! Nicidecum sefi sindicalisti "fara numar", folositi de politic ca masa de manevra! Pe investitori ii intereseaza siguranta investitiei si previzionarea PROFITULUI de la capatul investitiei! Nici un om cu scaun la cap nu-si va investi banii intr-un teren minat! Problema este ca noi sa avem echilibru in deciziile politice in domeniu! Ei trebuie sa aiba libertatea de a STII, iar muncitorul libertatea de a fi protejat! In rest, povesti! Lumea capitalista lucreaza de dimineata pana noaptea! De aceea ei sunt unde sunt si noi sub talpa gastei!

E FLEXIBIL, DAR MARE GRIJA LA TERMENUL DE 1 AN,

Orice antreprenor poate sa-si dea seama intr-o luna de zile, daca angajatul este cinstit si bun profesionist! Nu are nevoie de 1 an! Daca am trai in sisteme organizate, inradacinate in mentalul colectiv, de zeci de ani, as zice "Da", dar in Romania se stie ce calitate umana au "patronii"! Nu faceti decat sa dati dreptate lui Hossu, cand vorbeste despre sclavagism! Si stiti de ce? Pentru ca in Romania, organele de control au 2 angajati! Daca chiar doriti sa convingeti, Domnule Prim-ministru, in momentul in care dati drumul Noului Cod al muncii, dati drumul si organelor de control cu numarul de angajati necesar acoperirii controalelor! Dar cand Domnul Guvernator al BNR ne spune ca multiplicarea controalelor sperie investitorul, ii dau dreptate lui Hossu! Va bateti cap in cap cu Guvernatorul, dand dreptate lui Hossu!

 

@parerea

La ritmul asta ai sa vezi mai multi inspectori de munca decat muncitori.Si exact de bugetari duceam lipsa romanii.

DRAGULUI TIEUES,

"Numarul necesar" am spus, nu arborele genealogic al unei monarhii! Avem tehnica si cu ajutorul ei, putem centraliza o baza de date a investitorilor. Dar fara control, colega, nu facem nimic! Se vede unde am ajuns fara el, in acesti 21 de ani! CORUPTIA sufoca Romania si pe acarul Paun! La romani este o vorba, "ochii stapanului ingrasa vita"! Eu am mare incredere in intelepciunea poporului! Sunt printre putinii beneficiari ai punerii ei in practica, si pot sa-ti spun ca intotdeauna a dat REZULTATELE ASTEPTATE!

@parerea

Total de acord:"numarul necesar".
Dar ce specializare au inspectorii din domeniul muncii in Romania?Sociologi,absolventi de drept,psihosciologi,economisti,medici generalisti,tehnicieni de protectia muncii?
In occident cei care fac controale firmelor sunt de obicei tehnicieni specializati pe protectia muncii incluzand controlul numarului de angajati si al contractelor.
In esenta:privesc contractul,conditiile de munca si respectarea amandorura atat pe parte de angajat cat si pe partea angajatorului.
Un fel de intermediari cu atributii statale pentru control in domeniul protectiei sociale.
In timp ce partea financiara este sub controlul fiscului,adica al Ministerelor de Finante.
In plus politia si biroul de imigratie.
Cand vin in control vin de obicei echipe.

Locuri de munca se vor crea nu prin schimbarea asta in Codul muncii, ci prin micsorarea taxarii muncii !

Nu credeti dl premier ca o taxare de 43 la suta e cam mare, nu va ganditi cumva sa o mai scadeti si atunci probabil ca vor creste nr de locuri de munca si vor venii mai multi bani la buget din impozite.
Dar probabil ca nu stiti cum sa faceti asta sau nu vreti !!

 

Emil (UMIL ) BOC -Noul cod al muncii...

De acord dar cand nu vei mai fi tu primministru al acestei tari

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor