Sindicalistii au parasit negocierile pe Codul Muncii (Video)

Vineri, 25 Februarie 2011, ora 14:09
3108 citiri
Sindicalistii au parasit negocierile pe Codul Muncii (Video)
Foto: Antena3

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a anuntat, vineri, ca sindicalistii au parasit negocierile cu Guvernul pe Codul Muncii, acuzand ca pozitia ministrului Ioan Botis este inflexibila, iar noul Cod nu va face decat sa dezvolte si mai mult piata neagra a muncii.

"Pozitia ministerului e inflexibila, denota numai nivelul cultural al ministrului Muncii, care nu e capabil sa inteleaga o constructie pe termen lung, ci doreste doar profit pentru propria sa intreprindere", a acuzat Hossu la iesirea de la negocieri.

Liderul sindical a explicat ca noul Cod al Muncii pe care Guvernul isi va angaja raspunderea saptamana viitoare in fata Parlamentului contine puncte considerate de sindicate drept inacceptabile, deoarece ele "schimba filosofia relatiei angajat-angajator, dar si pe cea dintre partenerii sociali".

"Speram ca actiunile noastre, inclusiv pozitia UDMR, care deja ne-a contactat spunand ca e sensibil la solicitarile noastre, sa schimbe pozitia ministrului Muncii si a partii guvernamentale", a mai afirmat Bogdan Hossu.

Acesta a criticat si faptul ca legea de modificare a Codului Muncii este trecuta prin angajarea raspunderii si nu prin dezbatere parlamentara, in conditiile in care ea este "mult prea importanta si angajeaza intregul sistem national".

In plus, liderul Cartel Alfa a sustinut ca "nemultumirea nu e numai la nivelul salariatilor".

"Avem o oferta primita joi de la un angajator din domeniul constructiilor care a spus ca sponsorizeaza Cartel Alfa cu 3 tone de pietre la dimensiunea XXL", a declarat Hossu starnind rasetele jurnalistilor prezenti la declaratia de presa.

Sindicatele ne indeamna sa nu acceptam Codul Muncii: Iesiti in strada si aruncati cu pietre in ei! (Video)

Liderul sindical a mai afirmat ca mecanismele din varianta Codului Muncii propusa de Guvern nu fac decat sa dezvolte si mai mult piata gri si neagra a muncii, lucru pe care ministrul Botis pare sa nu il inteleaga.

"Toata filosofia domniei sale este complet rudimentara si toate argumentele pe care le-am adus se lovesc de inflexibilitatea dansului", a conchis Hossu.

Premierul Emil Boc si ministrul Muncii Ioan Botis poarta vineri ultimele runde de negocieri cu sindicatele si patronatele pe noul Cod al Muncii, proiectul final urmand sa fie aprobat in sedinta de guvern si sa intre in Parlament pentru vot. PSD si PNL au anuntat deja ca vor depune motiune de cenzura.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#negocieri codul muncii, #negocieri sindicate guvern, #Bogdan Hossu proteste , #Codul Muncii