Numarul concediilor medicale a scazut cu 30%

Vineri, 24 Septembrie 2010, ora 14:53
2625 citiri
Numarul concediilor medicale a scazut cu 30%
Foto: realitatea.net

Noul sistem de acordare a concediilor medicale, introdus anul acesta, a dus la o diminuare cu aproximativ 30% a numarului de certificate medicale eliberate in ultimele luni, fata de inceputul anului.

Astfel in primele noua luni au fost date peste 713.000 de certificate medicale, anunta Ministerul Sanatatii pe site-ul sau oficial.

Potrivit sursei citate, anul trecut au fost eliberate peste 2.600.000 de certificate medicale.

"Noile reguli impuse la acordarea concediului medical si eliberarea certificatelor medicale, produc efecte. Cand am gandit noul sistem am avut in vedere stoparea abuzurilor si eliberarea acestor documente exclusiv pentru cei aflati in nevoie si suferinta.

In urma actiunilor noastre am inregistrat o diminuare destul de importanta a numarului certificatelor medicale, ceea ce inseamna ca pe acest domeniu existau unele abuzuri", a declarat ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

Potrivit Ministerului Sanatatii, de la mijlocul lunii mai 2010, cand au fost demarate actiunile de control asupra noului mod de acordare a concediilor medicale, Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate a fost suplimentat cu peste 2.000.000 lei din cele 443 de amenzi aplicate pentru nereguli constatate la eliberarea certificatelor medicale.

In perioada mai-august, peste 5.300 de medici si 1.500 de beneficiari de concedii medicale au fost verificati.

In urma acestor actiuni au fost sanctionati aproximatib 800 de medici si au fost refuzate/amanate la plata aproape 300 de certificate, pe motiv ca beneficiarii nu au respectat legislatia si nu s-au aflat la domiciliu in perioada acceptata de control.

Totodata au fost reziliate 92 conventii incheiate cu medicii prescriptori pentru acordarea si eliberarea certificatelor de concediu medical. In cazul a 82 de medici au fost sesizate comisiile de disciplina ale Colegiului medicilor.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#certificate eliberare concedii medicale, #controale medici comisii disciplina , #concedii