Ce pastreaza romanii in frigider

Sambata, 15 Februarie 2014, ora 15:30
2921 citiri
Ce pastreaza romanii in frigider

Cei mai multi romani tin in frigider oua, lactate, legume, sosuri si mancare gatita, dar nu lipsesc nici medicamentele sau mancarurile speciale pentru animale. 42% din romani arunca saptamanal mancare din frigider la gunoi.

Acestea sunt concluziile unui studiu de consumator realizat de compania de cercetare 360insights pentru Magazinul Progresiv.

Cercetarea arata ca 45% din romanii din mediul urban isi pastreaza frigiderul foarte bine aprovizionat, fiind aproape plin sau plin ochi de produse. Abundenta caracterizeaza persoanele aflate la apogeul profesional, cu studii superioare si venituri ridicate. La polul opus se afla circa 17% dintre gospodarii in care frigiderul sta mai degraba gol.

Pe lista alimentelor tinute in frigider se numara ouale si lactatele, cu o incidenta de peste 90%, mancarea gatita (91%), legume (88%) si fructe (71%). Sosurile (mustar, ketchup etc) completeaza topul, fiind amintite in 87% din cazuri.

Carnea, compoturile si dulceturile, conservele, dar si bauturile au incidenta medie.

Pe langa alimente si bauturi, in frigiderele romanilor se mai gasesc medicamente sau mancare pentru bebelusi sau animalele de casa.

Studiul releva faptul ca pentru aprovizionarea casei cu produse alimentare romanii merg in magazine, in medie, de 4 sau 5 ori pe saptamana. In grupele socio-demografice, cei cu statut social mai inalt aleg sa faca saptamanal cumparatura mare a casei, in schimb cei cu venituri si educatie mai scazute, dar si varstnicii cumpara putin cate putin.

4 din 10 romani arunca produse din frigider cel putin o data pe saptamana, din varii motive, printre care depasirea termenului de garantie sau pierderea apetitului.

Cercetarea 360insights a fost realizata pe un esantion de 820 de respondenti, femei si barbati cu varste cuprinse intre 16 si 64 de ani. Culegerea datelor s-a facut in perioada septembrie - octombrie 2013, in toate zilele saptamanii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#alimente pastrate frigider, #cumparaturi romani , #consumatori
Comentarii
Poza Constant
Constant
rank 5
Unii il pastreaza pe Ceausescu, altii pe Iliescu. La rece. In