Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

O noua amenintare pentru consumator: puiul intoxicat cu antibiotice

Luni, 21 Noiembrie 2011, ora 23:11
6677 citiri
O noua amenintare pentru consumator: puiul intoxicat cu antibiotice

Daca ne uitam atent pe eticheta unor produse vandute sub brand propriu de catre retaileri, observam ca, de cele mai multe ori, nu se specifica cine este producatorul, ci ni se arata doar ca este distribuit de catre marele lant de magazine.

De aceea, trebuie sa fim atenti la ceea ce cumparam, pentru ca unele alimente de import, si nu numai, se pot dovedi nocive pentru sanatate.

In Germania, conform Deutsche Welle, ministerul care raspunde de protectia consumatorilor in regiunea Renania de Nord-Westfalia a anuntat, de curand, ca 96,4 la suta dintre puii ce se vand pe piata autohtona sunt plini cu antibiotice. Asta inseamna ca-i aproape imposibil de gasit in magazinele nemtesti carne curata de pui.

In plus, dozele de medicament folosite in tratarea puilor sunt daunatoare pentru om. Sunteti siguri ca nu ati cumparat pui din Germania pana acum?

Prin lege, fiecare producator de carne de pui din Germania trebuie sa faca un raport despre modul in care administreaza medicamentele. Verificarea veterinarului trebuie sa confirme daca raportul corespunde cu realitatea. Toate acestea nu se intampla din cauza unui paradox legislativ: in legea medicamentului nu se specifica in ce doze un antibiotic trebuie administrat cu prudenta la pui.

Problema nu este numai in aceasta lege. Cresterea intensiva a pasarilor aproape ca nu a mai lasat loc de responsabilitate si tratament adecvat pentru aceste animale. Intr-un timp cat mai scurt, puii trebuie sa ajunga la dimensiuni cat mai mari. Din cauza acestui fapt, doar un sfert dintre puii crescuti in acest fel sunt capabili sa se tina pe propriile picioare.

De neimaginat sunt si conditiile in care traiesc pasarile: spatii mici, in care se gasesc nenumarate vietati. Daca una singura este bolnava, in apa din care beau toate se pune un antibiotic. Cantitatile de antibiotice, gasite in carnea de pui din Renania de Nord-Westfalia, sunt atat de mari incat nu se poate vorbi despre tratament. Mai degraba, se poate discuta despre un tratament fortat al pasarilor care sa le accelereze cresterea.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#pui intoxicati antibiotice Germania, #preturi mici alimente , #consumatori
Comentarii
Poza m.omiduta
m.omiduta
rank 5
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Da', "crastaveţi'" un'e-s? "Lovitura" asta era mai bună la primăvară