Pasta de mici cu E.coli intr-un magazin din Resita (Video)

Joi, 11 August 2016, ora 14:26
2779 citiri
Pasta de mici cu E.coli intr-un magazin din Resita (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Intr-un supermarket din Resita (Caras Severin) s-a vandut carne de mici in care a fost identificata ulterior bacteria Escherichia coli (E.coli).

Ovidiu Zvoristeanu, director la DSVSA Caras Severin, a declarat ca in urma controalelor efectuate a fost prelevata o cantitate de pasta de mici care a fost supusa analizelor, iar acestea au confirmat ulterior ca era contaminata cu E.coli.

"Pana la venirea buletinului de analiza produsul a fost comercializat", a declarat acesta la postul Digi24, precizand insa ca este vorba despre o "cantitate relativ mica" de carne, mai exact de 12 caserole in greutate totala de 6 kg.

Inspectorii sanitar-veterinari nu au gasit insa la fata locului probleme legate de documente sau de conditiile de igiena.

"Magazinul a contactat furnizorul pentru ca si el sa isi faca determinari si sa vada daca pe lantul alimentar are o problema (...) Supermarketul a primit marfa de la un producator care nu e pe raza judetului. Am notificat colegii, merg sa verifice. E posibil ca problema sa fie de la producator, avand in vedere ca e un produs preambalat", a mai declarat directorul DSVSA Caras Severin, fara sa spuna numele furnizorului sau al magazinului.

Intrebat ce masuri a luat conducerea magazinului, acesta a precizat ca s-a decis stoparea aprovizionarii de la furnizorul respectiv pana cand acesta nu face dovada ca produsele lui sunt sigure.

"E un lant de supermarketuri mare (...) Nu stiu daca a ajuns si in alte parti", a mai declarat Zvoristeanu, intrebat daca este posibil ca produsul contaminat sa fi fost scos la vanzare si in alte locuri din tara.

Directorul DSVSA Caras Severin a mai afirmat ca magazinul din care au fost recoltate probele nu risca nimic pentru ca marfa fusese primita cu toate documentele in regula, iar conditiile de depozitare erau corespunzatoare.

"Motiv pentru care problema apare la producator", a punctat acesta inca o data, precizand insa ca trebuie facute controale la producatori, dar ele nu pot fi initiate de institutia pe care o conduce.

In privinta riscurilor pentru sanatatea cumparatorilor, Ovidiu Zvoristeanu a precizat: "Pasta de mici este un aliment pe care nu il mancam crud, il tratam termic. Ca urmare bacteria E.coli e neutralizata, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa prevenim situatii de genul asta".

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#mici ecoli Caras Severin , #consumatori