Scandalul micilor cu salmonella din Kaufland se extinde

Marti, 11 Iunie 2013, ora 14:18
3330 citiri
Scandalul micilor cu salmonella din Kaufland se extinde

O cantitate de 25 de kilograme de carne de mici a fost pusa sub sechestru sanitar veterinar de catre DSVSA Suceava, aceasta fiind depistata in doua dintre cele trei magazine Kaufland din judet, in urma alertei privind lotul de carne de mici infestata cu salmonella.

Potrivit unui comunicat de marti al Directiei Saniter Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Suceava, in urma alertei rapide privind un lot de mici cu carne de pasare infestata cu salmonella, autoritatile sanitar-veterinare sucevene au verificat cele trei magazine Kaufland din judet si au constatat ca produse din lotul respectiv au fost trimise magazinelor din Falticeni si Radauti.

Astfel, din magazinul din Falticeni au fost retrase de la comercializare 16 caserole cu mici din carne de pasare de cate un kilogram, iar din cel din Radauti au fost ridicate noua caserole.

Sursa citata precizeaza ca "siguranta consumatorilor si sanatatea publica nu au fost afectate".

Nou scandal al carnii: Mici cu salmonella, descoperiti intr-un hypermarket

Doua sute de caserole cu carne de mici au fost retrase de catre Directia Sanitar Veterinara Prahova din depozitul unui supermarket din Ploiesti dupa ce s-a stabilit ca micii erau infestati cu salmonella.

Carnea de mici infestata cu salmonella a fost produsa de o unitate de procesare din judetul Neamt si a fost depistata in urma unui control din 30 mai, cand au fost prelevate de la un depozit de produse congelate cinci probe din carne preparata pentru mici, produsa de o unitate de procesare a carnii din Neamt.

Din primele date ale anchetei a rezultat ca depozitul de produse congelate a receptionat, in data de 29 aprilie 2013, cantitatea de 840 de kilograme de carne preparata de mici. Din aceasta cantitate, pana la data de 7 iunie a fost livrata, in 23 de judete, o cantitate de 635 de kilograme.

Celelalte 205 kilograme de produs, care se aflau in stoc, au fost retinute in depozitele din judetul Prahova.

De asemenea, DSVSA Prahova a notificat DSVSA din judetele in care a fost distribuit produsul respectiv, care au declansat, la randul lor, procedura de retinere oficiala.

Conform procedurilor, tulpina de salmonella izolata din probele de carne de mici a fost expediata catre Institutul de Igiena si Sanatate Publica din Bucuresti, pentru tipizare. Analizele pentru tipizarea Salmonella spp dureaza intre sapte si 10 zile.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#carne mici salmonella, #mici infestati salmonella, #mici salmonella Kaufland Suceava , #consumatori