Opinii: Cel mai frumos cadou pentru Romania

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 25 Decembrie 2010, ora 23:57
5185 citiri
Opinii: Cel mai frumos cadou pentru Romania
Foto: tarbylive.blogspot.com

As vrea sa am puterea nu doar sa urez, ci sa se si implineasca gandul cel mai drag si mai puternic pe care il port tarii mele.

Cred ca Romania are acum, mai mult ca niciodata, nevoie sa se fie unita, sa se adune intr-o singura directie si sa fie impinsa intr-acolo de toti cei 22 de milioane de cetateni ai ei. Mi-as dori ca aceasta tara sa aiba destinul Frantei sau cel putin al Americii, iar decembrie din '89 sa fi fost momentul nasterii unei noi Romanii.

Prefecandu-ma ca uit pentru cateva minute istoria celor 21 de ani scursi de la Revolutie, ma ambitionez sa visez ca Romania abia incepe sa isi ia zborul, iar energia care abia incepe sa fie eliberata se va multiplica de atat de multe ori, suficient pentru ca tara asta sa faca primul ei salt in istoria mare.

Pentru ca ii doresc un destin unic in istorie Romaniei, nimic nu ma poate impiedica sa imi imaginez ca inca nu este nimic pierdut, ca abia suntem la varsta copilariei, iar cand ne vom ridica in picioare vom putea vorbi lumii intregi si vom fi ascultati, pentru ca vom avea ceva de spus. Pentru toate astea cred si sper ca noi sa incepem sa visam, sa avem idealuri.

Nimic nu se poate ridica din nimic, daca nu exista un vis extravagant, un vis care la inceput pare o nebunie si o imposibilitate, dar devine realitate pe masura ce nebunia capata consistenta si consecventa. Stiu ca nimic din toate astea nu ar fi posibil daca nu vom crede in noi, iar apoi sa credem ca nimic nu ne poate opri sa ne implinim visul.

Sa uitam o clipa de toti cei pe care ii banuim ca ne trag in jos, ca ne-au furat vietile si ne-au mintit decenii, sa-i ignoram pe cei care prin slabiciunea lor ne trag in jos. As vrea sa ne gasim cu totii puterea, mai ales acum cand ne este atat de greu, sa putem lupta ca si cum nu am avea cum sa nu castigam aceasta provocare cu istoria. As vrea ca printr-un miracol romanii sa ajunga toti la gandul bun ca ar putea construi aici ceea ce pleaca sa caute in alte tari.

Sa ne loveasca pe toti cei 22 de milioane (sau cati om mai fi ramas pe aici) in acelasi timp acelasi gand, aceeasi dorinta si acelasi vis - sa facem aici cel mai bun loc din lume! De ce nu? Sa uitam de trecut, sa ignoram prezentul si sa ne hranim doar din visul ca noi putem fi eroii unui destin unic in istoria viitorului.

Sa fim toti 22 de milioane solidari unii cu altii, dar nu pentru ca cineva anume ne-o cere sau are nevoie de solidaritatea noastra pentru a se salva pe sine, ci pentru ca noi toti impartasim acelasi vis si aceleeasi dorinta.

Sa nu ne punem niciodata in slujba unei persoane anume, ci doar a unei idei. Sa ne facem cadou singuri o altfel de tara, o noua Romanie, in care sa ne recunoastem toti mai devreme sau mai tarziu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Atac sub centură la Simona Halep: ”S-o anunțe cineva. Țara aia unde a avut ea domiciliul când era mai mică...”
Atac sub centură la Simona Halep: ”S-o anunțe cineva. Țara aia unde a avut ea domiciliul când era mai mică...”
Din cauza unei afecțiuni medicale, Simona Halep a ratat meciul pe care echipa României l-a susținut la finalul săptămânii trecute cu Ucraina, în competiţia Billie Jean King Cup. În...
Un fotbalist cu aproape 50 de selecții pentru Belgia s-a accidentat grav și nu va juca împotriva României la Euro
Un fotbalist cu aproape 50 de selecții pentru Belgia s-a accidentat grav și nu va juca împotriva României la Euro
Thorgan Hazard, mijlocaşul lui Anderlecht, s-a accidentat grav la genunchi duminică şi nu va mai juca în acest sezon, a anunţat clubul din Bruxelles luni, într-un comunicat de presă....
#Romania, #destinul poporului roman, #Traian Basescu presedinte solidaritate, #visul poporului roman , #Craciun
Comentarii