Tot ce vreau de Craciun (Opinii)

Miercuri, 26 Decembrie 2012, ora 12:18
4096 citiri
Tot ce vreau de Craciun (Opinii)

Sigur, am primit cadourile mele de Craciun, dovada clara ca Mosul ajunge si in cartiere periculoase, dar si la copiii mai putin cuminti, cum sunt eu. Dincolo de asta, mai vreau ceva. Ceva ce nu tine nici de magia Sarbatorilor, dar am senzatia ca ar trebui adusa mai degraba de o minune divina.

Tot ce vreau, de Craciunul asta sau, ca o conditie minimala, peste suficient de putine Craciunuri cat sa nu fie in preajma pensiei, e o Romania normala. Cand zic o tara normala, zic o tara in care se poate respira, trai.

O tara in care sa poti sa deschizi televizorul fara sa iti strici buna dispozitie si orice urma de parere buna pe care o aveai despre ce se intampla in locul in care, de bine de rau, traiesti.

Nu stiu daca si pe voi, dar pe mine anul asta m-a obosit mai mult decat toti ceilalti. Poate amestecul asta de criza, campanii electorale succesive si manipulare mediatica peste orice limite a facut asta. Ponta contra Basescu contra Antonescu contra MRU, oricine impotriva oricui. Sau poate a fost, cum se intampla de ceva timp incoace, avalansa asta de prost gust, durere, saracie, murdarie umana, ridicol, absurd pe care o aduce, exagereaza, dirijeaza presa, dar care, fara nicio indoiala, exista. Si vine chiar din noi.

Sau, si mai probabil, e faptul ca nici anul asta nu am vazut luminita de la capatul tunelului, nu am vazut Romania luand-o spre sanatate, ca societate, spre mai bine, spre normal.

Mai toata lumea isi aminteste ca, de Craciun, a fost executat cel care conducea tara, Nicolae Ceausescu, privit ca pacatul originar si original al noii Romanii. Totusi, au trecut foarte multi ani de atunci. Ar cam fi momentul sa ne revenim din soc. La urma urmei, mai dureaza putin si se face un sfert de secol de atunci. Lasand ironia la o parte, nu poti sa nu-ti pui intrebarea - cand iesim din criza asta prelungita si vom ajunge la viata, ma vad silit sa repet cuvantul, normala? Normala in sensul in care vedem in Vest, reperul nostru de aproape trei secole.

Ce e normal? Ce avem, totusi, normal in Romania? Avem acei oameni care reusesc, in ciuda tuturor piedicilor, acei oameni care reusesc sa aiba caracter intr-o lume in care pare ca trebuie sa nu ai caracter tocmai pentru a reusi. In ei ar trebui sa ne punem sperantele, desi sunt in minoritate, deocamdata.

Daca sunt optimist? De fiecare data, vreau sa fiu. Ca la anul va fi mai bine, ca vom prinde un Craciun intr-o Romanie mai aproape de ce ne dorim. Si vreau sa cred ca facem pasi mici, minusculi in directia asta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Craciun Romania normalitate, #Craciun romani , #Craciun