Avertisment de la autoritatile romane: E.coli face victime daca nu spalati legumele!

Duminica, 29 Mai 2011, ora 22:15
4555 citiri
Avertisment de la autoritatile romane: E.coli face victime daca nu spalati legumele!
Foto: hudsonHeightsGuide

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) avertizeazaza ca infectile cu bacteria E.coli din Germania au fost posibile din cauza ca legumele nu au fost spalate corespunzator.

ANSVSA informeaza opinia publica asupra faptului ca infectarea a aproape 200 de persoane din Germania cu bacteria Escherichia coli - prescurtat E.coli, a fost posibila, conform datelor transmise de autoritatile sanitare veterinare germane, din cauza faptului ca respectivele persoane nu au respectat normele minime de igiena in cazul consumului unor castraveti-bio import Spania, respectiv spalarea lor sub jet de apa, potrivit unui comunicat al ANSVSA.

Tara noastra nu a primit loturi din acest tip de leguma, se mai arata in informarea Autoritatii Sanitar-Veterinare, care a dispus Directiilor Sanitare Veterinare sa monitorizeze in continuare lanturile de magazine.

O super-bacterie ucigasa face ravagii in Germania

Controalele sunt centrate pe legumele bio, crescute cu ingrasamant natural, cele de la care pot aparea infectiile cu E.coli, in cazul in care acestea nu sunt spalate bine sub jet de apa.

"Practic, in acest caz nu este vorba de o problema de siguranta a alimentelor propriu-zisa, ci de o problema in respectarea unor norme minime de igiena in cadrul manipularii si consumarii acestor legume crescute bio, cum sunt spalarea lor sub jet de apa, spalarea mainilor si a eventualelor ustensile dupa manipularea acestui tip de legume etc.

Lucruri normale, pe care le invatam de mici in familie si la scoala, dar pe care uneori le uitam! De aceea reamintim ca, mai ales in aceasta perioada cand consumam multe legume proaspete, trebuie sa le spalam sub jet de apa inainte de a le consuma si trebuie sa ne spalam pe maini, mai ales in cazul copiilor, batranilor si persoanele bolnave, cu imunitatea mai scazuta, deoarece mai ales in cazurile lor bacteria Escherichia coli poate produce forme grave de boala!", a declarat presedintele ANSVSA, dr. Radu Roatis-Chetan.

Germania a raportat, marti, primele trei decese in urma infectiei cu o forma necunoscuta pana acum a bacteriei E.coli, care s-a raspandit in nordul tarii in decurs de numai o saptamana.

(L.S.)

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#bacterie fructe legume, #bacterie germania, #spalare legume, #E coli , #E coli