Avertizarea italienilor, gresita: Branza romaneasca este de vaca, nu de oaie

Sambata, 19 Martie 2016, ora 17:57
5928 citiri
Avertizarea italienilor, gresita: Branza romaneasca este de vaca, nu de oaie
Foto: pixabay.com

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) anunta ca autoritatile italiene au admis faptul ca, din eroare, au emis o alerta privind o branza de oaie de la SC Bradet, in loc de branza de vaca.

In notificarea de alerta, initiata in data de 16 martie 2016, exista un buletin de analiza, emis in 17 martie, care nu mentioneaza informatii, precum: numele producatorului, sortimentul exact de produs, numarul lotului, data fabricarii si data expirarii, mai spune ANSVSA, citata de News.ro.

In acest buletin de analiza partial se precizeaza faptul ca proba de branza a fost recoltata dintr-un spital din Florenta (Italia) in data 14 martie 2016. In proba analizata au fost identificate genele verotoxigene si se lucreaza pentru izolarea tulpinii de E.coli.

Alerta europeana pentru branza romaneasca: Comisia Europeana anunta "un risc serios"

Ministrul Agriculturii, despre alerta privind infectarea cu E.coli: A fost un accident

ANSVSA face in continuare demersuri pentru obtinerea informatiilor mai sus mentionate.

La notificarea Italiei, Comisia Europeana a emis o alerta referitoare la infectarea cu E.Coli a unui produs de branza din lapte de oaie din Romania, tarile afectate de masura fiind Romania, Italia, Franta si Germania, potrivit site-ului CE, unde se arata ca gradul de risc este serios.

Scandalul E.coli in branza Bradet: Italia cere reevaluarea sistemului UE de alerta sanitara

Ministerul italian al Sanatatii a cerut reevaluarea eficientei sistemului de alerta sanitara in statele membre UE, dupa ce analizele au aratat ca branza de la Lactate Bradet pe care a consumat-o copilul de un an si doua luni din Florenta internat cu sindrom hemolitic-uremic era contaminata cu bacteria E.Coli, a anuntat vineri Asociatia Unitatilor Sanitare din regiunea Toscana, citata de portalul Firenze Today.

Analizele realizate de autoritatile italiene au confirmat ca branza produsa de societatea S.C. Bradet S.R.L. si consumata de o familie de romani din Peninsula era infectata cu bacteria E. Coli.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#alerta Italia branza Ecoli Romania , #E coli