Cazul bebelusilor infectati: S-ar putea sa nu stim niciodata cauza. Germania in 5 ani n-a aflat

Marti, 16 Februarie 2016, ora 13:46
3668 citiri
Cazul bebelusilor infectati: S-ar putea sa nu stim niciodata cauza. Germania in 5 ani n-a aflat
Foto: Site Societatea Romana de Microbiologie

Este posibil sa nu se afle niciodata de ce s-au imbolnavit bebelusii din Arges si alte judete ajunsi la spital infectati cu o bacterie ce le-a provocat probleme renale extrem de grave si i-a ucis deja pe doi dintre ei, sustine Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie.

Rafila a explicat, marti, intr-o conferinta de presa, ca nu este ceva neobisnuit ca in astfel de cazuri sa nu poata fi identificata sursa imbolnavirii, sa nu poata fi depistata cu exactitate bacteria care ii imbolnaveste pe pacienti.

Totusi, specialistul in microbiologie a sublinit ca, de obicei, bacteria E.coli este asociata cu afectiunea cu care au fost diagnosticati bebelusii, mai exact sindromul hemolitic uremic ce cauzeaza insuficienta renala si chiar moarte.

Alexandru Rafila a vorbit si despre o criza similara produsa in Germania in urma cu cinci ani, punctand ca si autoritatile de acolo s-au confruntat cu probleme in identificarea sursei infectiei.

"Nu e o justificare, e doar o paralela cu ce s-a intamplat in Germania in 2011. In Germania, o infectie cu o tulpina de Escherichia coli enterohemoragica a afectat circa 4.000 de persoane, dintre care 20% au facut sindrom hemolitic uremic, deci sute de persoane, iar 53 au decedat.

In ciuda resurselor, nici pana in ziua de azi nu e clara sursa infectiei, originea. Initial au fost incriminati castravetii din Spania, ulterior rosiile din Franta sau din alta parte si, in final, germenii de grau incoltit din Egipt, rezultat contestat de autoritatile sanitare din Egipt. Nu reusim intotdeauna sa identificam sursa infectiei, daca ai sti, ai putea sa intrerupi calea de transmitere. Deci nu e un lucru neobisnuit in astfel de situatii sa nu poti identifica sursa", a detaliat microbiologul.

Cazul bebelusilor infectati nu e unicat: Germania a avut o criza si mai mare, cu zeci de morti

Epidemia din Germania

Criza imbolnavirilor din Germania a izbucnit in luna mai 2011, iar de atunci pana la finalul lui iunie aproape 4.000 de oameni au ajuns la spital, iar sute au fost diagnosticati cu sindrom hemolitic uremic - care provoaca diaree si probleme renale extrem de grave. Dintre bolnavi, 53 au murit, arata Science Daily.

Epidemia E. Coli: De ce nu este suficient sa spalam legumele ca sa scapam de pericol

Bacteria E.coli se transmite de la om la om, confirma OMS

Epidemia de E.coli: 365 de noi cazuri de imbolnavire in Germania

Simptome similare au si bebelusii internati in tara noastra la Spitalul "Marie Curie" din Capitala, unde pana acum au murit doi copii.

Autoritatile romane nu au putut confirma pana acum daca imbolnavirea a fost provocata de bacteria E.coli. Mai mult, nu s-a descoperit inca nici sursa contaminarii. In urma controalelor s-a stabilit ca nu sunt de vina nici apa plata, nici laptele praf, nici portocalele pe care le-ar fi consumat micutii.

Bebelusi la spital cu o bacterie mortala: Rezultatele anchetei DSP Arges

Cazul bebelusilor infectati: Nici portocalele nu erau contaminate

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#sursa infectie bebelusi, #criza Germani E coli , #E coli